NATO viršūnių susitikimui Vilniuje kariuomenė pasitelks per 3 tūkst. karių | KaunoDiena.lt

NATO VIRŠŪNIŲ SUSITIKIMUI VILNIUJE KARIUOMENĖ PASITELKS PER 3 TŪKST. KARIŲ

  • 1

Siekiant užtikrinti saugumą NATO viršūnių susitikimo Vilniuje metu, kariuomenė pasitelks per 3 tūkst. karių, rašoma ketvirtadienį išplatintame pranešime.

„Skirsime daugiau kaip 3 tūkst. karių įvairių užduočių vykdymui NATO viršūnių susitikimo metu, į šį procesą yra įtraukti ir mūsų sąjungininkai“, – sakė kariuomenės vadas Valdemaras Rupšys.

Jis pabrėžė, kad renginio metu gali būti skleidžiama daugiau propagandos, dezinformacijos, pasitaikyti įvairių provokacijų.

„(..) tokiu būdu svarbaus renginio kontekste bus testuojamas mūsų visų budrumas ir atsparumas klaidinimui“, – kalbėjo generolas leitenantas.

Skirsime daugiau kaip 3 tūkst. karių įvairių užduočių vykdymui NATO viršūnių susitikimo metu, į šį procesą yra įtraukti ir mūsų sąjungininkai.

Anot kariuomenės, tikėtinos priešiškos informacinės operacijos, kurių metu gali būti vykdomos kibernetinės atakos ir klaidinančios informacijos sklaida, pabėgėlių srautų iš Baltarusijos intensyvėjimas, karinės technikos bei orlaivių manevravimas šalia Lietuvos Respublikos sienos, pilietinių neramumų kurstymas ir panikos kėlimas skleidžiant gandus socialiniuose tinkluose.

Lietuvos kariuomenė teigia išvien su sąjungininkais ir kitomis renginio saugumą užtikrinančiomis institucijomis atlikusi paruošiamuosius darbus, kurie garantuos pajėgų sąveiką ir integralumą susitikimo metu.

Viršūnių susitikimo metu kariuomenės padaliniai kartu su sąjungininkais papildomai užtikrins oro erdvės gynybą, kritinių objektų, svarbių maršrutų, asmenų apsaugą, apgyvendinimo vietų ir transporto priemonių patikras, sprogmenų paiešką objektuose.

Lietuvos kariuomenės logistiniai pajėgumai leis užtikrinti sklandžius operacinius veiksmus, įvairūs padaliniai bus pasitelkiami vykdant specialiąsias užduotis.

NATO Vilniaus viršūnių susitikimas vyks liepos 11–12 dienomis.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Tai tu

zuliku bus tiek daug,kad tokio konvojaus reikes!?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS