Naujuoju Šaulių sąjungos vadu siūlomas pulkininkas A. Dapkus | KaunoDiena.lt

NAUJUOJU ŠAULIŲ SĄJUNGOS VADU SIŪLOMAS PULKININKAS A. DAPKUS

Krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis naujuoju Lietuvos šaulių sąjungos vadu teikia pulkininką Albertą Dapkų.

Karininko kandidatūrą ministras pristatė Seimo nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui.

A. Dapkus sukarintos organizacijos vado pareigose pakeistų trejų metų kadenciją baigiantį pulkininką leitenantą Gintarą Koryzną.

53 metų A. Dapkus Lietuvos kariuomenėje tarnauja nuo 1991 metų, pastaruosius kelerius metus buvo Estijoje veikiančio Baltijos gynybos koledžo Aukštesniųjų vadų kursų direktorius. Karininkas 2013-2014 metais tarnavo Afganistane.

Pagal įstatymą, Šaulių sąjungos vadą skiria krašto apsaugos ministras, gavęs Seimo komiteto ir Lietuvos šaulių sąjungos suvažiavimo pritarimą.

Ministras R. Karoblis BNS sakė, kad pastarieji metai buvo Lietuvos šaulių sąjungos stiprėjimo metai, ministras pabrėžė šaulių vaidmenį valdant koronaviruso sukeltą krizę.

Jo teigimu, šaulių gretos išaugo iki 12 tūkst. išaugo ir iš esmės atsinaujino, Šaulių sąjungos narių amžiaus vidurkis šiuo metu yra apie 40 metų, o jaunųjų šaulių ir suaugusių sąjungos narių skaičius pirmą kartą yra apylygis.

„Tai neabejotinai augina šaulių galimybes dar aktyviau prisidėti teikiant pagalbą institucijoms, ką įrodė jų indėlis valdant korona krizę: nuo budėjimo mobiliuose patikros punktuose, patruliavimo kartu su policija užtikrinant viešąją tvarką iki vaistų pristatymo ar ligonių bei medicininių reagentų pervežimo“, – BNS sakė ministras.

„Naujasis Lietuvos šaulių sąjungos vadas turėtų užtikrinti sričių, kuriose pastaraisiais metais buvo pasiekta kokybinio ir kiekybinio šuolio, tolimesnį vystymą – tai jaunųjų šaulių patriotinis ugdymas bei kovinių šaulių būrių formavimas ir jų integravimas į Lietuvos kariuomenės padalinius“, – pridūrė R. Karoblis.

GALERIJA

  • Lietuvos kariuomenės pulkininkas Albertas Dapkus
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Ooogi ir ne vatnykams pasakot

,apie sovietines brošiūras ir apie Šaulių sąjungą. Nepraleisk progos patylėt, protingesnis atrodysi.

Ooo...sitie ,,Sauliai,,, pries ka kovot ruosiasi ???

ir Uz ka ?? koki ju tikslai ?? ---padet valdziagyviams plest tauta , ar jankiams subines laizyt ??? ....skaitykit klasika Avyzius ,,sodybu tustejimo metai ,,, knygoje aprases siu ,,,Sauliu zygdarbius,,,,

SUSIJUSIOS NAUJIENOS