Nelegalūs migrantai ne juokais išgąsdino dzūkus: reikalauja laisvės, kelia triukšmą | KaunoDiena.lt

NELEGALŪS MIGRANTAI NE JUOKAIS IŠGĄSDINO DZŪKUS: REIKALAUJA LAISVĖS, KELIA TRIUKŠMĄ

  • 63

Alytaus rajone esančio Verebiejų kaimo gyventojai, kurių kaimynystėje apgyvendinti nelegalūs migrantai, šiandien ėmė ieškoti žiniasklaidos pagalbos. Jie teigia, kad jau bijo dėl savo saugumo.

„Tai – jau nejuokinga! Jie streikuoja, kelia neramumus, mums neramu, kuo tai baigsis! Turėjome ramybę, o dabar turime bijoti dėl savo saugumo!“ – teigė vietinei žiniasklaidai šiandien ryte telefonu paskambinusi viena šio kaimo gyventoja.

„Atvykite pažiūrėti, kas čia vyksta! Triukšmas nuo pačio ryto! Jie nori laisvės, skundžiasi maistu. Gyventojai tiesiog baiminasi dėl savo saugumo!“ – kaimynei antrino kita šio kaimo gyventoja.

Skambinusiosios pasakojo, kad neramumus keliantys nelegalūs migrantai laiko rankose plakatus, kuriuose teigia, kad nori laisvės. Ir kelia didelį triukšmą.

Atsisakė valgyti

„Jie kaip ir protestuoja, tai man neramu, kad gąsdina vietos gyventojus“, – BNS sakė rajono meras Algirdas Vrubliauskas.

Jo teigimu, migrantai pirmadienį neįsileido valytojos, atsisakė valgyti, taip pat reikalavo išleisti į laisvę.

„Valytojos šiandien neįsileido (...) Riksmas, atsisakė valgyti, klausia – kada išleisit. Anksčiau telefonai buvo aktualu, dabar telefonus atgavo (...) Dabar vėl kažką sugalvojo“, – teigė meras.

Verebiejų kaime, kuriame gyvena keli šimtai žmonių, apgyvendinta per 160 migrantų. Anot rajono vadovo, sulaukiama skundų iš vietinių.

„Gyventojai skundžiasi, bet aiškinome, prašėme supratimo – nėra paprasta. Bet jeigu migrantai šūkaus, tai nemaloniai tokie incidentai nuteikia gyventojus“, – kalbėjo A. Vrubliauskas.

Į Verebiejų mokyklą, kurioje apgyvendinti nelegalūs migrantai, atvyko Alytaus rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojas Virgilijus Pranskevičius. „Taip, migrantai streikuoja, prašo laisvės, atsisako valgyti. Įvykio vietoje dirba gausios Viešojo saugumo tarnybos pajėgos (VST)“, – cituoja V. Pranskevičių portalas alytusplius.lt.

Ieško sprendimų

Alytaus apskrities policijos atstovė Eglė Kačinskienė informavo BNS, kad dėl migrantų keliamo triukšmo pirmadienį gautas pranešimas.

Jie streikuoja, kelia neramumus, mums neramu, kuo tai baigsis!

„Buvo gautas pranešimas, kad Verebiejuose migrantai atsisako maisto ir reikalauja laisvės. VST pajėgos reagavo į įvykį, tvarkosi su situacija. Ten dirbantys policininkai aplinkinėse teritorijose užtikrina viešąją tvarką“, – teigė Alytaus apskrities policijos atstovė.

Jos teigimu, Verebiejuose tvarką užtikrina keletas policijos ekipažų, šį skaičių būtų galima ir padidinti kitų tarnybų prašymu.

Vidaus reikalų ministerijos atstovė portalui kauno.diena.lt patikslino, kad migrantai prašo geresnių sąlygų. O Vidaus reikalų ministerija, savo ruožtu, ieško sprendimų.

 

 

GALERIJA

  • Nelegalūs migrantai ne juokais išgąsdino dzūkus: reikalauja laisvės, kelia triukšmą
  • Nelegalūs migrantai ne juokais išgąsdino dzūkus: reikalauja laisvės, kelia triukšmą
  • Nelegalūs migrantai ne juokais išgąsdino dzūkus: reikalauja laisvės, kelia triukšmą
  • Nelegalūs migrantai ne juokais išgąsdino dzūkus: reikalauja laisvės, kelia triukšmą
„Facebook“ grupės „Verebiejų kaimo bendruomenė“ nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (63)

Bailiams

Ir ko gi jus bijote, litovcai, arabesai ne zydai, kuriu jus taip bijojote kad atidarius saldytuva islys zydo galva, kaip rase vienas komentaruose. Bijojote saujeles taikiu ir ramiu zydu, kurie nei puole dulkinti jusu dukryciu, nei smaigste peiliais jusu sunelius. Tai dabar dziaukites , sulaukete tikru vyru, jie dar parodys ka moka. Viskas tik prasideda , gerbiamieji !

Anonimas

o kur lansbergis dingo? Jo darbo padariniai čia. Tuoj mus valdys šitos ju...kiau....

Anonimas

Vaje kokis bailūs tie lietuviai. Išsigando kažkokių migrantų saujelės. Tai kas bus, kai ateis rusai ? Visuotinė tryda ar kulnų mirgėjimas horizonto lygyje ?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS