Neramina: renginyje su COVID-19 užsikrėtusiu meru dalyvavo G. Nausėda, S. Skvernelis | KaunoDiena.lt

NERAMINA: RENGINYJE SU COVID-19 UŽSIKRĖTUSIU MERU DALYVAVO G. NAUSĖDA, S. SKVERNELIS

  • 22

Penktadienio rytą Raseinių rajono meras Andrius Bautronis feisbuke pranešė, kad užsikrėtė koronavirusu. Po šios žinios nerimą pradėjo kelti ir savaitgalį Kryžkalnyje vykusi Lietuvos partizanams skirto memorialo atidengimo ceremonijoje. Joje dalyvavo ne tik A. Bautronis, bet ir kiti šalies vadovai.

Savaitės pradžioje A. Bautronis feisbuke pasidalijo nuotrauka, kurioje matyti Kryžkalnyje šalia jo stovintis premjeras Saulius Skvernelis, prezidentas Gitanas Nausėda ir pirmoji šalies ponia Diana Nausėdienė, Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis.

Ceremonija, vykusi Kryžkalnyje, savaitgalį sutraukė daug žmonių. Joje dalyvavo ir Bažnyčios atstovai, krašto apsaugos ministras Raimundas Karoblis, kariuomenės atstovai.

Feisbuko nuotr.

Primename, kad Raseinių rajono meras A. Bautronis ir administracijos direktorius Edmundas Jonyla penktadienį pranešė, kad jiems nustatyta COVID-19 liga.

„COVID-19 kiekvieną dieną pateikia vis naujų iššūkių. Ryte sužinojau, kad ir mano tyrimas yra teigiamas“, – feisbuke pranešė meras.

Jis teigė, kad profilaktiškai tyrėsi ir anksčiau, tuomet infekcija jam nebuvo nustatyta. Meras tvirtino dirbsiantis izoliacijoje.

Apie jam nustatytą koronavirusą BNS informavo ir E. Jonyla. „Šiuo metu izoliavausi namuose, darbuojasi pavaduotojai – tiek mano pavaduotoja, kuriai nepasitvirtino testas vakar, tiek vicemeras nepasitvirtinęs yra“, – teigė administracijos vadovas.

COVID-19 kiekvieną dieną pateikia vis naujų iššūkių. Ryte sužinojau, kad ir mano tyrimas yra teigiamas.

Ir jis, ir meras tvirtina ligos simptomų nejaučiantys. Anot E. Jonylos, šiuo metu didžioji dalis iš maždaug 100 savivaldybės administracijos darbuotojų dirba nuotoliniu būdu, apie 15 darbuotojų yra izoliavęsi dėl artimų kontaktų, įskaitant jį patį ir merą.

Dėl šios situacijos vidurdienį rengiamas nuotolinis Raseinių ekstremalių situacijų komisijos posėdis – jis pavėlintas pora valandų siekiant sulaukti naujausios informacijos apie užkrato plitimą iš Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC).

Freepik.com nuotr.

„Bus matyti iš duomenų – jei atvejų daugėja, be nacionalinio įsikišimo neišsiversime“, – sakė jis.

E. Jonyla įtaria, kad užkratas savivaldybėje galėjo paplisti nuo vienos darbuotojos, kai praėjusią savaitę, ketvirtadienį, rengiantis atidengti memorialą partizanams Kryžkalnyje, jis ir kiti darbuotojai vyko vienu automobiliu.

NVSC ketvirtadienį skelbė, kad su Raseinių savivaldybės administracija siejama 15 užsikrėtimo  atvejų, savivaldybės teritorijoje jų iš viso nustatyta 112.

Dėl sparčiai plintančio koronaviruso Raseinių rajono savivaldybės Ekstremaliųjų situacijų komisija penktadienį tarsis, ar siūlyti Vyriausybei įvesti lokalų karantiną

Gairės: Andrius Bautronis, Koronavirusas Lietuvoje, COVID-19 saviizoliacija, Gitanas Nausėda, Saulius Skvernelis
Rašyti komentarą
Komentarai (22)

Robis

Tai kad..jay tiems dviem mulkiam...plius Karbayskis...korona ant smegenu senai...dar net nebuvi tos koronos...o tie jau sirgo...

Kavenskis

Pagal etiketa eiti i oficialius susitikimus rudais rubais yra dideles nepagarbos rodymas.tai kodel V.Landzbergius ruda pizama uzsitempes ?????

Alex

KGBistinė kriošena gyvas susmigs į žemę :). Ot atsikvėps Lietuva...
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS