Netektis: mirė humoristas V. Šerėnas | KaunoDiena.lt

NETEKTIS: MIRĖ HUMORISTAS V. ŠERĖNAS

Penktadienio vakarą eidamas 60-uosius metus mirė humoristas, laidos „Dviračio žinios“ vedėjas Vytautas Šerėnas.

Apie jo mirtį patvirtino jo bičiulis Haroldas Mackevičius.

„Žinios liūdnos ir teisingos“, – BNS sakė H. Mackevičius.

Jo teigimu, V. Šerėnas mirė savo sodyboje sustojus širdžiai.

Kaip penktadienį pranešė portalas lrt.lt, dėl V. Šerėno mirties atšaukiama speciali „Dviračio žinių“ transliacija iš kandidatų į prezidentus štabų rinkimų naktį.

LRT generalinė direktorė Monika Garbačiauskaitė-Budrienė savo feisbuko profilyje dėl kolegos mirties išreiškė užuojautą jo artimiesiems.

„Labai liūdna ir šalta. Vytautas buvo Lietuvos politinės satyros korifėjus, jo humoras leido reiškinius vertinti iš kitokio taško. Tai didelis praradimas visai žiniasklaidai. LRT vardu reiškiame užuojautą Vytauto šeimai ir kolegoms“, – teigė visuomeninio transliuotojo vadovė.

V. Šerėnas gimė 1959 metais Ignalinos rajone, ilgą laiką vedė humoristinę laidą „Dviračio šou“ bei joje vaidino, yra sukūręs aibę laidos personažų.

2002 metais V. Šerėnas kaip nepriklausomas kandidatas kandidatavo į Lietuvos prezidentus. Rinkimuose humoristas surinko beveik 8 proc. rinkėjų balsų ir liko ketvirtas.

Su žmona Dalia užaugino dvi dukras – Gintę ir Rytę.

Šalies vadovai reiškia užuojautą

Šalies vadovai reiškia užuojautą dėl penktadienio vakarą mirusio humoristo, laidos „Dviračio žinios“ vedėjo Vytauto Šerėno mirties ir teigia, kad Lietuva neteko itin talentingo, kūrybingo ir intelektualaus kūrėjo.

Pasak prezidentės Dalios Grybauskaitės, V. Šerėnas tapo neatsiejama mūsų šalies humoro pasaulio dalimi, o su jo vestomis ir kurtomis „Dviračio žiniomis“ gyveno visa Lietuva.

„Sveikas humoro jausmas ir taikli politinė satyra išliks V. Šerėno vizitine kortele, kurią visada prisiminsime“, – rašoma Prezidentūros perduotame komentare.

Premjeras Saulius Skvernelis pabrėžė, jog tai „didelė netektis kultūros, meno bendruomenei, visai mūsų tautai“.

„Charizmatiška jo asmenybė žavėjo tiek jaunąją, tiek vyresniąją kartą. V. Šerėnas savo kuriamais humoristiniais personažais ir išskirtiniais laidų scenarijais praskaidrindavo kasdienybę daugelio namuose“, – teigiama premjero užuojautoje.

V. Šerėno mirtis sukrėtė ir Seimo pirmininką Viktorą Pranckietį, kuris teigė, kad netekome „vieno spalvingiausių šių laikų žmogaus“.

„Tai tokia netikėta žinia, kuri negali nepaliesti. V. Šerėną pažįsta kiekvienas – ištisa karta užaugo, kiek laiko matome jį televizijoje. Jo plati erudicija, gili išmintis ir šalia viso to einantis subtilus humoro jausmas vertė žavėtis šia daug Lietuvai davusia asmenybe“, – teigiama Seimo vadovo komentare.

GALERIJA

  • Netektis: mirė humoristas V. Šerėnas
  • Netektis: mirė humoristas V. Šerėnas
  • Netektis: mirė humoristas V. Šerėnas
  • Netektis: mirė humoristas V. Šerėnas
  • Netektis: mirė humoristas V. Šerėnas
  • Netektis: mirė humoristas V. Šerėnas
  • Netektis: mirė humoristas V. Šerėnas
Rašyti komentarą
Komentarai (38)

Užjaučiu

Ne sportuoti reikia o mažiau valgyti reikia,nebus tada netikėtų,staigių mirčių.

Nuomonė 2

Kodėl negalima sportuoti po darbo dienos? Jei darbas ne fizinio pobūdžio, tai tikrai sportuoti GALIMA. Tačiau reiktų atsižvelgti ir į tokius dalykus kaip amžius, ir kraujo spaudimas. Vyresniame amžiuje išvis kas liečia sportą, reikia labai elgtis atsargiai. Viską reikia daryti iš lėto ir tempą didinti palaipsniui.

nuomonė

Negalima eiti sportuoti po darbo dienos, deja ne visi tą supranta.Sportas ir pramogos tik savaitgaliais.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS