Nuo COVID-19 jau paskiepyta daugiau nei pusė statutinių pareigūnų | KaunoDiena.lt

NUO COVID-19 JAU PASKIEPYTA DAUGIAU NEI PUSĖ STATUTINIŲ PAREIGŪNŲ

  • 0

Nuo COVID-19 paskiepyta 8415 arba 56,1 proc. statutinių pareigūnų, pirmadienį pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

„Šiuo metu turime paskiepytų jau 56 proc. pareigūnų, taigi daugiau nei pusę. Sparčiai daugėja ir pilną imunizaciją turinčių pareigūnų. Tai labai svarbu, nes daugumai jų tenka dirbti kasdien kontaktuojant su kitais žmonėmis. Saugūs pareigūnai – daugiau saugumo visai visuomenei“, – pranešime sakė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė.

Pirmadienio duomenimis, Lietuvos policijoje šiuo metu pirmąja skiepo doze yra paskiepytas 4671 pareigūnas ir 857 darbuotojai, iš viso paskiepyti 5528 asmenys. Antrąją skiepo dozę jau gavo 1353 pareigūnai ir 176 darbuotojai.

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente paskiepyti 1668 ugniagesiai, 19 iš jų – Ugniagesių gelbėtojų mokyklos kursantai, taip pat paskiepyta 90 Bendrojo pagalbos centro pareigūnų. Antrąją skiepo dozę jau gavo 280 ugniagesių gelbėtojų.

Viešojo saugumo tarnyboje paskiepyti 347 pareigūnai, antrąja skiepo doze – 62 pareigūnai.

Valstybės sienos apsaugos tarnyboje paskiepytas 2061 asmuo, iš jų 1620 pareigūnų ir 441 civilis, antrąja skiepo doze – 389 pareigūnai ir 115 civilių. Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyboje paskiepyti 109 pareigūnai, iš jų 44 gavo antrąją skiepo dozę.

Pareigūnai skiepijami savivaldybėse, atsižvelgus į prioritetinių grupių sąrašą.

Nuo balandžio 8 dienos įsigaliojo sveikatos apsaugos ministro patvirtinta tvarka, kai leidžiama skiepyti didelėmis organizuotomis grupėmis. Statutinių tarnybų vadovai regionuose gali kreiptis į savivaldybių vakcinavimo koordinatorius ir suderinti tolesnio vakcinavimo organizavimą sudarytoms grupėms.

Nuo gegužės 17 dienos prasidėjo etapinė visuomenės vakcinacija nuo COVID-19 ligos, startavo ir bendra elektroninė registracijos sistema, tad visi šalies gyventojai kviečiami registruotis internetinėje platformoje, kuri leis ne tik užsiregistruoti pačiam, bet ir užregistruoti kitą asmenį.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS