Nuotraukose – suvaidintos atostogos: kodėl lietuviai meluoja? | KaunoDiena.lt

NUOTRAUKOSE – SUVAIDINTOS ATOSTOGOS: KODĖL LIETUVIAI MELUOJA?

  • 26

Vienas iš dešimties lietuvių suvaidina atostogas, nors kas dešimtas tupi namuose. Tokios suvaidintų kelionių nuotraukos keliauja į socialinius tinklus, rodo atlikta apklausa.

Kas trečias lietuvis, kai pasiilgsta atostogų, mėgsta atsidaryti nuotraukų galeriją ir prisiminti praėjusių kelionių įspūdžius. Senas kelionių nuotraukas lietuviai paviešina ir savo socialiniuose tinkluose. Kodėl lietuviai imasi apgaudinėti draugus ir pažįstamus suvaidintomis atostogomis, pasakojama LNK reportaže.

„Ar pastebite socialiniuose tinkluose, kad kartais žmonės įsideda netikras nuotraukas iš kelionių“, – paklausė žurnalistė.

„Gal taip ir yra, bet aš neatkreipiu dėmesio. Nesigilinu, ar ta nuotrauka iš kelionių – tikra, ar netikra“, – teigė kalbinta mergina.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„O pačiai nekyla minčių suvaidinti, kad atostogaujate, kai matote, kad draugai atostogauja, o jūs esate Vilniuje?“, – teiravosi žurnalistė.

„Nebūna taip. O kam? Kokia to prasmė“, – atsakydama nusijuokė mergina.

„Nelabai mėgstu dėti daug nuotraukų į socialinius tinklus“, – teigė kita praeivė.

„Ar pastebėjote, kad socialiniuose tinkluose, žmonės deda netikras nuotraukas“, – vėl paklausė žurnalistė

„Yra vietų, kur galima nusifotografuoti, kad atrodytų lyg atostogos. Pavyzdžiui, smėlis. Rašai, kad Bahamuose esi, nors tai nėra tiesa“, – teigė kalbintas vaikinas.

„Kaip pastebite?“, – pasiteiravo žurnalistė.

„Netikru metu, ne ten yra. Pavyzdžiui, matai žmogų, kad jis eina gatve, ir atsirado kažkaip Nidoje. Kitą dieną vėl matai, kad jis čia“, – atsakė vaikinas.

„O pačiam nekilo mintis pameluoti, suvaidinti“, – klausė žurnalistė.

„Ne, nekilo, nėra prasmės“, – atsakė jis.

Pridėjus reikiamą foną programėlėje prie nuotraukų, galima atostogauti: Barselonoje, prie jūros ar kalnuose, nors iš tiesų, fiziškai esame, tarkime, Vilniuje. Kalbinti žmonės sakė, kad nevaidina atostogų, tačiau apklausos rodo, jog žmonės vaidina atostogas ir kelia į socialinius tinklus. Apie tai LNK žurnalistai kalbėjosi su kelionių agentūros atstove Inga Aukštuolyte.

– Ką parodė apklausos? Kiek yra nuotraukų padirbinėtojų, kurie suvaidintas nuotraukas kelia į socialinius tinklus?

– Apklausą dėl to ir atlikome, kad yra dabar tokia mada. Dabar yra labai gražu dėtis nuotraukas iš kelionių, atostogų. Žmonės dažnai keliones renkasi pagal gražius vaizdus, kad būtų galima pasidalinti socialiniuose tinkluose. Apklausa parodė, kad vienas iš dešimties apklaustųjų nuotraukas ne tik dedasi, bet ir pagražina. Tiksliau tariant, dedasi jas netikras ir taip gali pasipuikuoti prieš draugus.

– Nusifotografuoji prie sienos, prisidedi foną, kad esi prie jūros ir dediesi į socialinius tinklus?

– Panašiai. Moterys nori parodyti savo gražią suknelę, kuri atrodo gražiau, įspūdingame vaizde, pavyzdžiui, prie jūros ar po palme.

– Kodėl žmonės tai daro? Kodėl padirbinėja atostogų nuotraukas?

– Dalis mūsų gyvenimo keliasi į socialinius tinklus. Daug laiko juose praleidžiame, o ten, reikia reaguoti greitai. Jeigu per valandą pastebime, kaip keičiasi draugų vaizdai iš kelionių, tai norisi neatsilikti nuo tos mados. Norisi būti įdomiu. Daugelis žmonių, vedini tuo – svarbu greičiau pasidaryti įrašą ir į pirktą nuotrauką save įsimontuoti, negu atsidurti kitame pasaulio krašte.

– Apklausoje buvo atsakiusių, kad tam tikram procentui žmonių, kurie mato kitų nuotraukas, tai sukelia pavydą. Dėl to pavydo ir norisi parodyti, kad ir jie kažkur atostogauja?

– Tikrai taip. Dažnai pastebime, kad tas lietuvių pavydas – lydinti emocija. Daugelį dalykų mes darome lydimi pavydo, įskaitant ir keliones. Jeigu kaimynas keliavo kažkur, tai norisi nukeliauti, kur geriau. Kartais gauname tokių užklausų dėl kelionių: „Norime tokios kelionės, kur nebuvo daug artimųjų“. Arba būna atvirkščiai, kad būtent, konkrečią vietą norima aplankyti, nes socialiniai tinklai mirga tais vaizdais ir keliautojams, – norisi turėti nuotraukų iš tų vietų.

Rašyti komentarą
Komentarai (26)

O kas

dabar nemeluoja!? Gal milijonieriai? Ogi,dauguma ju - paskoliniai! O savo ir tikra - tik iliuzija... O siaip jau,toks viesinimasis yra egzibicionizmas. Tame paciame iskrypimu sarase,kaip zoofilija,nekrofilija ir kt.

Kodėl meluoja politikai ?

Man atrodo kad čia pačio žurnalisto išmonė, nei kas deda nei kas meluoja, bandoma ieškoti sensacijų kurių nėra, o jeigu kas ką sufantazuoja tai man dzin, romanus filmus irgi sukuria iš nieko, tik temą tereikia pasigauti.

nuotraukoje ant rankos istatujruota

Hames Sutres [ Kama Sutros] pozos , matomai kad neuzmirstu kokioj pozoj reikia stovet....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS