Nutraukiama dėl pandemijos įvesta sienų kontrolė oro ir jūrų uostuose | KaunoDiena.lt

NUTRAUKIAMA DĖL PANDEMIJOS ĮVESTA SIENŲ KONTROLĖ ORO IR JŪRŲ UOSTUOSE

  • 1

Pirmadienį baigiama vykdyti pandemijos metu dėl COVID-19 suvaldymo įvesta atvykstančių į Lietuvą kontrolė jūrų ir oro uostuose, pranešė Vidaus reikalų ministerija (VRM).

Pasak ministerijos, kaip ir iki šiol, keliaujant iš paveiktų šalių bus būtina teikti duomenis, tačiau anketų pildymai nebebus organizuojami uostuose – tai daryti reikės internetu prieš atvykstant.

Atvykimo vietoje Nacionalinio visuomenės sveikatos centro (NVSC) specialistui reikės pateikti registracijos patvirtinimą (QR kodą) arba atspausdintą užpildytą anketą.

„Nepaisant to, kad Valstybės sienos pareigūnai nutraukia patikras ir atvykstančiųjų asmens tapatybės dokumentai nuo šiandienos 18 val. nebebus tikrinami, mes ir toliau sieksime kuo didesnio atvykstančiųjų ir išvykstančiųjų asmenų informavimo dėl izoliavimosi atvykus iš paveiktų valstybių“, – pranešime sako vidaus reikalų ministrė Rita Tamašunienė.

Migracijos kontrolė ir toliau bus tęsiama – NVSC bei policijos pareigūnai ir toliau tikrins, ar izoliacijos tvarkos yra laikomasi: centras, pasak VRM, yra skyręs kiekvienam pasienio punktui budintį darbuotoją, kuris konsultuoja ir konsultuos atvykstančius iškilus rūpimiems klausimams.

Vidaus reikalų ministerijos duomenimis, rugsėjo 6-13 dienomis 43 asmenims buvo pradėtos administracinio nusižengimo teisenos dėl užkrečiamų ligų profilaktikos ir kontrolės įstatymo pažeidimų. Rugpjūčio 30-rugsėjo 6 dienomis – 52 teisenos.

Vidaus sienos kontrolė bus vykdoma iki pirmadienio 18 valandos.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

o

kodel tik musu uostose o ne juru? taip ziniasklaida klaidina zmones dabar nezini/a koks uostas ar juru ar oro?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS