Orai ateinančią savaitę taps vasariškai šilti | KaunoDiena.lt

ORAI ATEINANČIĄ SAVAITĘ TAPS VASARIŠKAI ŠILTI

  • 0

Per Velykas drėgmės ištroškusi žemė sulauks trumpo lietaus ir kiek vėsesnių orų. Tačiau trumpalaikio lietaus debesys greitai trauksis ir antroje savaitės pusėje vėl plūstelės vis labiau šiltėjantys ir giedri orai.

Jau šeštadienį, keliaujant šiltajam atmosferos frontui, antroje dienos pusėje kai kur, daugiausia rytiniuose rajonuose, galimas trumpas lietutis, bet jis tikrai dar nepalaistys lietaus išsiilgusios žemės, tik pakrapnos. Vėjas pūs iš šiaurės, šiaurės vakarų 6-11 m/s greičiu. Tačiau temperatūra išliks pakankamai aukšta, apie vidurdienį oras įšils 13-17, tik prie jūros bus 10-12 laipsnių šilumos.

Velykų pirmąją dieną orai atvės, LRT Radijui sakė sinoptikas Vytautas Sakalauskas. Jau naktį kai kur trumpai palis, o dieną yra tikimybė, kad trumpai palis daugelyje šalies vietovių. Didesnis lietaus kiekis, pasak sinoptiko, turėtų iškristi kai kuriuose pietiniuose, rytiniuose rajonuose. Lietus atgaivins žemę, nuplaus dulkes, o mažiausia jo tikimybė - vakariniame šalies pakraštyje. Vėjas sukinėsis nepastovios krypties, nestiprus. Naktį temperatūra bus panaši kaip ir šeštadienį - 1-6 laipsniai šilumos. Sekmadienį daugiau debesų atsiras, daugiau drėgmės, tad ir temperatūra neskubės labai kilti. Aukščiausia temperatūra dieną prognozuojama tarp 10-14 laipsnių šilumos.

Toliau, pasak sinoptiko V. Sakalausko, vėl orai grįš į senas vėžes. Jau antrąją Velykų dieną lietaus debesys pradės sklaidytis, vėl žymesnio lietaus nenumatoma. Vėjas pakeis savo kryptį - jis dabar jau pasisuks iš rytų, pietryčių, truputėlį sustiprės: naktį pūs 3-8 m/s, dieną - iki 6-11 m/s greičiu. Naktį temperatūra svyruos nuo 2-6 laipsnių šilumos, o dieną vėl bus aukštesnė nei sekmadienį. Oras įšils iki 13-18 laipsnių šilumos. Artėjant savaitės viduriui lietus mažai tikėtinas, o temperatūra kils. Naktimis išliks su 2-7, 3-8 laipsniais šilumos, bet dienos bus gerokai malonesnės: antradienį - 13-18, trečiadienį - 14-19, o antroje savaitės pusėje sulauksime ir vasariškų temperatūrų - apie 20 laipsnių ir netgi didesnės šilumos, prognozavo sinoptikas V. Sakalauskas.

Gairės: orai, pavasaris
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS