Orai: atsikvėpti nebus kada – alins karščiai, merks liūtys | KaunoDiena.lt

ORAI: ATSIKVĖPTI NEBUS KADA – ALINS KARŠČIAI, MERKS LIŪTYS

  • 0

Artimiausiomis dienomis vasariški orai nesitrauks iš Lietuvos. Dienos bus labai tvankios, net ir naktimis ne visada pavyks atsikvėpti, kadangi laikysis gan aukšta temperatūra.

Rytai ir pirmos dienos pusės dažniausiai bus ramios ir saulėtos, tačiau popietinėmis ir vakaro valandomis dažniausiai danguje išaugs įspūdingi kamuoliniai lietaus debesys ir tai vienur, tai kitur nušniokš vasariškos liūtys, griaudės perkūnija, vietomis iškris kruša, sustiprės vėjas.

Šiandien šalyje iki pietų bus ramu, vyraus menkai debesuotas dangus. Antroje dienos pusėje, pradedant pietiniais ir rytiniais šalies rajonais, prapliups trumapalaikės liūtys, perkūnija. Visgi, šių reiškinių intensyvumas skirtingose šalies vietovėse skirsis. Remiantis modeliais, vakarėjant lietaus ir perkūnijos židiniai pasklis po didesnę šalies teritoriją, tikėtina, jog intensyvesni jie bus šiaurės rytinėje, šiaurinėje ir kai kur šiaurės vakarinėje šalies dalyje. Vilniuje ir Kaune oras šils iki 29, Panevėžyje iki 30 laipsnių. Šiauliuose ir Klaipėdoje bus apie 28 laipsnius šilumos.

Penktadienio naktį lietaus debesys bus užsilikę tik kai kur, tačiau ir jie sparčiai pasitrauks. Temperatūra svyruos tarp 15–20 laipsnių šilumos. Rytas išauš giedras ir labai šiltas, tačiau įdienojus ir po pietų vėl sparčiai augs debesys. Per šalį praslinks liūtys su perkūnija, tačiau įvairiose vietovėse šių reiškinių intensyvumas bus nevienodas. Kai kur gali iškristi kruša, sustiprėti rytų, pietryčių krypties vėjas. Vilniuje bus apie 28, Kaune ir Panevėžyje apie 29 laipsnius karščio. Šiauliuose oras įkais iki 27, Klaipėdoje iki 25 laipsnių.

Šeštadienio naktį lietaus ir perkūnijos debesys sukiosis tik kai kuriose šalies vietovėse, išsilaikys 15–20 laipsnių šiluma. Dienos metu kartosis vėl tas pats scenarijus: sparčiai tvenksis debesys, popietinėmis ir vakaro valandomis daugelyje vietovių prapliups liūtys, perkūnija, kai kur pasirodys kruša, galimas stipresnis vėjas. Vilniuje ir Šiauliuose oras įkais iki 28, Kaune ir Panevėžyje iki 29 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 24 laipsnius šilumos.

Sekmadienio naktį lietaus debesys trauksis nenoriai, tad dar daug kur užsiliks, grūmos perkūnija. Temperatūra svyruos tarp 14–20 laipsnių šilumos. Dienos metu debesuotumas jau bus kiek didesnis, dažniau palis, griaudės perkūnija. Vyraus vidutinio stiprumo rytų, šiaurės rytų krypties vėjas. Temperatūra jau nebus tokia aukšta. Vilniuje termometrai fiksuos 27, Kaune 25 laipsnius šilumos. Šiauliuose ir Klaipėdoje oras šils iki 23, Panevėžyje iki 24 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, ateinančios savaitės pradžia ir toliau bus vasariškai šilta, tačiau orai bus lietingi.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS