Orai: kitą savaitę gali sušilti ir iki 20 laipsnių | KaunoDiena.lt

ORAI: KITĄ SAVAITĘ GALI SUŠILTI IR IKI 20 LAIPSNIŲ

  • 0

Kitos savaitės pradžioje sinoptikai žada jau šiltesnius orus, kai kur sušils jau ir iki 20 laipsnių šilumos.

Šeštadienį įdienojus vietomis trumpai ir daugiausia negausiai palis. Tai gali būti bet kurioje Lietuvos vietovėje. Pūs stiprokas, gana žvarbus šiaurės, šiaurės vakarų vėjas, kai kur jo gūsiai sieks 15 m/s, LRT Radijui sakė sinoptikas Tadas Kantautas.

Mūsų šalis šiuo metu, pasak sinoptiko, yra šaltesnėje oro masėje, tad temperatūra dieną nekils aukščiau nei 9-14 laipsnių šilumos.

Sekmadienio naktį debesys prasisklaidys, tik nakties pradžioje kai kur trumpai ir silpnai palynos, vėliau dangus giedrės. Jau rytą temperatūra svyruos nuo 3 laipsnių šalčio iki 2 laipsnių šilumos. Šilčiau bus pajūryje, ten laikysis 3-5 laipsnių šiluma. Sekmadienio diena bus nepastoviai debesuota, kai kuriose vietovėse trumpai ir daugiausia negausiai palis. Vėjas vėl pasisuks iš šiaurės vakarų, vakarų, bet jau bus silpnesnis, ramesnis. Dieną temperatūra pakils iki 9-13 laipsnių šilumos, nes vis dar išliksime šaltesnio oro masės įtakoje.

Kitos savaitės pradžioje pamažu orai šils, sakė sinoptikas T. Kantautas. Pirmadienį taip pat pasitaikys ir giedresnio dangaus, ir tankesnių debesų. Naktį temperatūra svyruos apie nulį laipsnių. Dieną jau bus šiek tiek šilčiau – 10-15 laipsnių šilumos.

Nuo antradienio dienomis vietomis dar pasitaikys trumpalaikio lietaus ir į mūsų šalį pradės plūsti šiltesnio oro masė. Tad antradienį galima sulaukti 19, o šalies pietiniuose, pietvakariniuose rajonuose – galbūt net 20 laipsnių šilumos. O trečiadienį jau ne tik šiuose rajonuose bus 20 laipsnių šilumos, LRT Radijui sakė sinoptikas.

Gairės: orai, šiluma, saulė, šilta
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS