Orai: kol kas žiemos dar nematyti – šiluma svečiuosis toliau | KaunoDiena.lt

ORAI: KOL KAS ŽIEMOS DAR NEMATYTI – ŠILUMA SVEČIUOSIS TOLIAU

  • 0

Panašu, kad net ir antrąją lapkričio savaitę žiema nosies dar nekiš ir leis toliau vyrauti rudeniškiems orams su ganėtinai malonia šiluma. Visgi, saulė lepins retokai, dažnai prireiks skėčio.

Pirmadienį vyraus vėsesni orai nei savaitgalį. Pūs vidutinio smarkumo vakarų, šiaurės vakarų krypties vėjas, daugelyje vietovių nuvilnis lietus, ypač pirmoje paros pusėje. Nakties valandomis temperatūra svyruos tarp 3–7 laipsnių šilumos. Ryto valandomis vietomis tvyros rūkas. Dienos metu Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose bus apie 7, Klaipėdoje ir Panevėžyje apie 8 laipsnius šilumos.

Antradienį daugelyje rajonų be žymesnio lietaus, tik antroje dienos pusėje pajūrį pasieks iš vakarų atslinkusi nauja kritulių zona. Nakties metu temperatūra bus žemesnė nei pirmadienio naktį, kai kur spustels šaltukas, o keliuose vietomis gali formuotis plikledis, matomumą mažins rūkas. Temperatūra svyruos tarp 0–5 laipsnių šilumos. Pietryčių krypties vėjas sustiprės iki 10–15 metrų per sekundę. Vilniuje ir Kaune termometrai fiksuos 9, Panevėžyje ir Klaipėdoje 8, Šiauliuose 7 laipsnių šilumą.

Trečiadienis bus niūrus ir lietingas, tačiau atvėsti dar neskubės. Nakties metu išsilaikys apysmarkis pietinių krypčių vėjas, formuosis rūkas. Temperatūra svyruos tarp 3–7 laipsnių šilumos. Dienos metu Vilniuje ir Kaune vyraus 13, Panevėžyje 12 laipsnių šiluma. Šiauliuose oras sušils iki 11, Klaipėdos apylinkėse iki 10 laipsnių.

Ketvirtadienis bus truputį šiltesnis, bet lietus taip ir nesitrauks. Suksis vidutinio stiprumo šiaurės rytų, rytų krypties vėjas, vietomis suboluos rūkas. Naktį bus apie 3–6 laipsnius šilumos. Dieną Vilniuje sušils iki 12 laipsnių, Kaune ir Klaipėdoje iki 9 laipsnių. Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie 8 laipsnius šilumos.

Penktadienį negausiai palis dar daugelyje vietovių, sausesni orai džiugins vakarinių rajonų gyventojus. Stiprės rytų, šiaurės rytų krypties vėjas. Nakties valandomis temperatūra sieks 4–8 laipsnius šilumos. Dieną Šiauliuose bus apie 7, Vilniuje ir Panevėžio apylinkėse 9, Kaune apie 10 laipsnių šilumos. Klaipėdoje temperatūra sieks 8 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį atšalimo požymių taip pat nenusimato. Poilsio dienomis vyraus nepastovus debesuotumas, protarpiais palis, o šiluma vis dar bus neįprasta lapkričiui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS