Orai: rojus besiilsintiems – vasariška kaitra ir saulė nesitrauks | KaunoDiena.lt

ORAI: ROJUS BESIILSINTIEMS – VASARIŠKA KAITRA IR SAULĖ NESITRAUKS

  • 0

Artimiausiomis dienomis šalyje didesnių pokyčių nenumatoma: vyraus itin šilti, ramūs ir saulėti orai. Visgi, savaitgalį Lietuvos padangę vietomis jau sudrums neramumai.

Šiandien dieną vyraus menkai debesuotas dangus, neatgaivins menkai pučiantis pietinių krypčių vėjas. Vilniuje ir Panevėžyje oras įkais iki 29, Kaune ir Šiauliuose iki 28 laipsnių. Klaipėdoje šilumos bus kiek mažiau, termometrai čia fiksuos 25 laipsnius.

Penktadienį permainų nebus: danguje besisukiosiantys nedideli debesys kritulių neatneš, pūs nestiprus pietų, pietryčių krypties vėjas. Nakties valandomis temperatūra svyruos tarp 14–19 laipsnių šilumos. Dienos metu karštis vėl priartės prie 30 laipsnių. Vilniuje, Kaune ir Šiauliuose bus apie 29, Panevėžyje apie 30 laipsnių karščio. Klaipėdoje oras sušils iki 27 laipsnių.

Šeštadienį vietomis situacija keisis. Naktis bus rami, mažai debesuota. Temperatūra sieks 14–19 laipsnių šilumos. Dienos metu vakariniuose ir pietvakariniuose šalies rajonuose išaugs debesuotumas, po pietų čia numatomos vasariškos liūtys, perkūnija. Kiek silpnesni šie reiškiniai iki vakaro kelią prasiskinti gali ir kiek toliau į šalį. Numatomas kiek stipresnis pietų, pietryčių krypties vėjas, kuris perkūnijos metu vietomis įsismarkaus labiau. Vilniuje, Kaune ir Panevėžyje vyraus 29, Šiauliuose 28 laipsnių kaitra. Klaipėdoje bus apie 25 laipsnius šilumos.

Sekmadienio naktį vietomis dar palis ir pagriaudės, vyraus 15–20 laipsnių šiluma. Dieną jau daug padangę niaukstys debesys, protarpiais nuvilnis pasikartojantis lietus, grūmos perkūnija. Suksis gaivesnis šiaurės, šiaurės vakarų krypties vėjas. Karštis šiek tiek atslūgs. Vilniuje bus apie 25, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 26 laipsnius šilumos. Klaipėdoje oras šils iki 23 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, pirmadienis bus vasariškai karštas, tačiau po pietų daug kur nušniokš liūtys, numatoma perkūnija ir stipresni vėjo gūsiai. Antradienį galime sulaukti kiek gaivesnių orų, įsismarkaus vakarų krypties vėjas, protarpiais dar palis. Temperatūra dieną jau svyruos ne apie 30, o apie 20 laipsnių šilumos. Remiantis dabartiniais duomenis, tikėtina, kad nuo trečiadienio karštis vėl sugrįš.

Gairės: orai, saulė, kaitra, šiluma
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS