Orai: savaitgalį plūstels vėsa, galime sulaukti ir pirmųjų snaigių | KaunoDiena.lt

ORAI: SAVAITGALĮ PLŪSTELS VĖSA, GALIME SULAUKTI IR PIRMŲJŲ SNAIGIŲ

  • 0

Pirmąją spalio savaitę vainikuos žymesnis orų atvėsimas. Jau penktadienio naktį vietomis numatomos šalnos, kurios savaitgalio naktimis sustiprės, kai kur temperatūra nukris ir žemiau nulio.

Dienomis teliks kukli šiluma, termometrų stulpeliai jau neperkops 10 laipsnių. Tamsiuoju paros metu teks pasisaugoti ne tik vietomis tvyrančio rūko, bet ir slidesnių kelių.

Šiandien dieną vyraus nepastovus debesuotumas, po pietų daug kur trumpai palis. Numatomas nestiprus vakarinių krypčių vėjas. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie 12 laipsnių šilumos. Kaune ir Klaipėdoje oras šils iki 13 laipsnių.

Penktadienio naktį didesnėje šalies dalyje debesys praretės, palis tik kai kur, daugiausiai vakarinėje ir šiaurinėje šalies dalyje. Temperatūra svyruos tarp 3–7, prie jūros tarp 7–9 laipsnių šilumos. Dirvos paviršiuje vietomis numatomos nedidelės šalnos. Antroje nakties pusėje ir ryto valandomis numatomas rūkas, vietomis, didžiausia tikimybė šiaurės vakariniuose šalies rajonuose, gan tirštas, tad keliuose pravers atidumas. Dienos metu dangumi plauks didesni debesys, vėl daugelyje vietovių trumpai palis. Išsilaikys nesmarkus vakarinių krypčių vėjas. Vilniuje ir Šiauliuose vyraus 10, Panevėžyje ir Klaipėdoje 11 laipsnių šiluma. Kaune oras šils iki 12 laipsnių.

Šeštadienį šalį pasieks šaltesnių orų banga. Nakties valandomis silpnas lietus galimas tik kai kur, temperatūra kris iki 1–6 laipsnių šilumos, kraštiniuose šiaurės vakariniuose šalies rajonuose gali būti apie nulį. Dirvos paviršiuje daug kur šalnos. Numatomas rūkas. Dienos metu, tikėtina, jog bus daugiau pragiedrulių, nors vietomis dar gali silpnai palynoti. Sustiprės šiaurės rytų krypties vėjas, tad lauke bus žvarboka. Temperatūra dieną kils vangiai ir bus daugiausiai vienženklė. Vilniuje ir Panevėžyje oras šils iki 8, Šiauliuose iki 7 laipsnių. Kaune ir Klaipėdoje bus apie 9 laipsnius šilumos.

Sekmadienį bus dar vėsiau. Nakties metu temperatūra pažemės labiau, bus apie 0–4 laipsnius šilumos, o kai kur, labiau tikėtina šiauriniuose šalies rajonuose, numatomas ir silpnas šaltukas. Ryto valandomis keliuose pravers atsargumas, kadangi vietomis gali būti slidoka. Dieną iš praplaukiančių debesų protarpiais dar gali negausiai lynoti ar pasirodyti ir viena kita šlapia snaigė, pūs šiaurinių krypčių vėjas. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje bus apie 7, Kaune ir Klaipėdoje apie 8 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, pirmadienio naktį temperatūra svyruos apie nulį, vietomis silpnai šals, keliuose gali būti slidu. Dienos metu išsilaikys panaši šiluma kaip ir sekmadienį, daug kur trumpai palis, gali ir šlapdriba pasirodyti. Pagal dabartinius duomenis, nuo antradienio temperatūra po truputį laipsniu kitu didės, nors naktimis kai kur dar pasikandžios šaltukas. Dienomis dangumi plauks debesys, daug kur protarpiais palis, stiprės vėjas.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS