Orai: šią savaitę teks atlaikyti ne tik kaitrą, bet ir audringas liūtis | KaunoDiena.lt

ORAI: ŠIĄ SAVAITĘ TEKS ATLAIKYTI NE TIK KAITRĄ, BET IR AUDRINGAS LIŪTIS

  • 0

Stichinė kaitra Lietuvoje tęsis ir šios savaitės pradžioje, tačiau nuo antradienio šalį vis dažniau aplankys ir audringesni momentai – liūtys bei perkūnijos.

Šiandien Lietuvoje be kritulių, saulė svilins ir toliau. Karštis laipsniu kitu bus netgi intensyvesnis ir svyruos apie 30–34 laipsnius. Pūs vidutinio stiprumo pietų, pietryčių krypties vėjas. Vilniuje ir Šiauliuose įdienojus oras kais iki 31, Kaune ir Panevėžyje iki 32 laipsnių. Klaipėdoje bus apie 30 laipsnių karščio.

Antradienio naktis numatoma labai šilta, temperatūra svyruos apie 19–22 laipsnius šilumos. Dienos metu bus labai tvanku, išsilaikys panašus karštis kaip ir pirmadienį. Tačiau jau sulauksime ir neramesnių orų – danguje augs debesys, vietomis nušniokš trumpos liūtys, griaudės perkūnija. Pirmiausia tai pajus vakarinė šalies dalis. Pūs juntamesnis pietinių krypčių vėjas. Vilniuje ir Šiauliuose termometrai fiksuos 31, Kaune ir Panevėžyje 32 laipsnius karščio. Klaipėdoje bus apie 29 laipsnius karščio.

Trečiadienį lietingesnių epizodų bus daugiau, vėl trankysis perkūnija. Naktis bus ramesnė, temperatūra sieks 18–22 laipsnius šilumos, kai kur palis. Dienos metu, ypač po pietų, vietomis prapliups lietus, grūmos perkūnija. Tad Joninių laužus gali gesinti krituliai. Pūs nepastovios krypties vėjas, perkūnijos metu jis bus gūsingas. Vilniuje ir Kaune dieną bus apie 31, Panevėžyje apie 32 laipsnius karščio. Šiauliuose oras įkais iki 30 laipsnių, o Klaipėdoje vyraus 25 laipsnių šiluma.

Ketvirtadienio naktį kai kurias vietoves laistys lietus, triukšmaus perkūnija. Bus apie 17–22 laipsnius šilumos. Dienos metu dar ne kartą prapliups lietūs, griaudės perkūnija. Suksis vakarinių krypčių vėjas. Vakarinė šalies dalis jau atsikvėps lengviau, čia bus apie 22 laipsnius šilumos. Vilniuje bus apie 30, Kaune, Šiauliuose ir Panevėžyje apie 29 laipsnius karščio.

Penktadienį per šalį vėl keliaus drėgmės pritvinkę debesys, nestigs perkūnijų. Nakties metu vyraus 15–20 laipsnių šiluma. Dienos metu šalies rytuose dar bus apie 30 laipsnių karščio, o vakarinėje šalies dalyje – apie 22–24 laipsnius šilumos. Vilniuje oras įkais iki 29, Kaune ir Panevėžyje iki 27 laipsnių. Šiauliuose bus apie 26, Klaipėdoje apie 24 laipsnius šilumos.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, savaitgalį visa Lietuva galės lengviau atsikvėpti, kadangi intensyvaus karščio banga atsitrauks ir temperatūros jau labiau primins lietuvišką vasarą. Šeštadienį stiprės vakarų, pietvakarių vėjas. Daug kur palis, bet šį kartą, tikėtina, ramiau. Dienos metu temperatūra daug kur svyruos apie 25 laipsnius, tik pajūryje bus gerokai gaiviau. Sekmadienį lietaus ir perkūnijos debesys apsilankys vėl, gaivins pietvakarių, vakarų vėjas. Dienos metu temperatūra tik kai kur šiek tiek perkops 20 laipsnių ribą. Visoje šalyje jau bus gerokai gaiviau.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS