Orai: žvarbią savaitės pradžią keis atkeliausianti šiluma | KaunoDiena.lt

ORAI: ŽVARBIĄ SAVAITĖS PRADŽIĄ KEIS ATKELIAUSIANTI ŠILUMA

  • 1

Savaitė startuos gan vėsiais ir vėjuotais orais, tačiau dienoms bėgant temperatūra palaipsniui kils. Remiantis dabartiniais duomenimis, šią savaitę šilčiausia diena bus ketvirtadienį.

Šiandien dieną numatomas permainingas debesuotumas, negausiai ir trumpai palis vos kai kur. Pūs smarkokas vakarų, pietvakarių krypties vėjas, gūsiai stiprės iki 15–17, pajūryje ir šiauriniuose šalies rajonuose iki 17–19 metrų per sekundę. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje oras šils iki 9 laipsnių. Kaune vyraus 10, Klaipėdoje 11 laipsnių šiluma.

Antradienio naktį numatomi pragiedruliai, daug kur dirvos paviršių nubalins šalnos. Temperatūra šalyje svyruos tarp 0–5, pajūryje tarp 6–8 laipsnių šilumos. Vietomis nusidrieks rūkas. Dienos metu debesų daugės, pūs silpnas nepastovios krypties vėjas. Vilniuje ir Panevėžyje oras šils iki 10, Šiauliuose iki 9 laipsnių. Kaune bus apie 11, Klaipėdoje apie 12 laipsnių šilumos.

Trečiadienį sustiprės vakarų, pietvakarių krypties vėjas, vyraus apniukęs dangus, daug kur numatomi krituliai. Nakties valandomis temperatūra taip žemai nekris ir sieks 3–8 laipsnius šilumos, prie jūros bus vos šilčiau. Dienos metu Vilniuje ir Panevėžyje bus apie 10, Kaune ir Šiauliuose apie 11 laipsnių šilumos. Klaipėdoje vyraus 14 laipsnių šiluma.

Ketvirtadienį į šalį plūstels šiltesni orai. Nakties valandomis dar daug kur palis. Temperatūra svyruos tarp 7–11 laipsnių šilumos. Dienos metu numatomi pragiedruliai, pūs apysmarkis pietvakarių krypties vėjas. Vilniuje, Šiauliuose ir Panevėžyje termometrai fiksuos 15 laipsnių šilumos. Kaune ir Klaipėdoje bus apie 16 laipsnių šilumos.

Penktadienį saulę vėl paslėps lietaus debesys, išsilaikys neramus pietvakarių krypties vėjas. Nakties metu vyraus 9–13 laipsnių šiluma. Dieną temperatūra taip aukštai kaip ketvirtadienį jau nekils. Vilniuje ir Šiauliuose bus apie 12, Kaune ir Panevėžyje apie 13 laipsnių šilumos. Klaipėdoje oras šils iki 14 laipsnių.

Remiantis www.gismeteo.lt orų prognozėmis, šeštadienį sulauksime daugiau pragiedrulių, tačiau protarpiais dar palis, temperatūra žymiai nesiskirs nuo penktadienio. Sekmadienį jau bus vėsiau, pro debesis žvilgčios saulė, gausesnių kritulių nenumatoma.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Besiveržianti Karbauskio bamba

Svarbiausia, kad valstiečiai gautų kuo mažiau mandatų

SUSIJUSIOS NAUJIENOS