Orlaivius „Spartan“ ir toliau aptarnaus italų bendrovė | KaunoDiena.lt

ORLAIVIUS „SPARTAN“ IR TOLIAU APTARNAUS ITALŲ BENDROVĖ

  • 1

Lietuvos kariuomenė atnaujino sutartį dėl orlaivių „Spartan“ techninio aptarnavimo paslaugų, pranešė Krašto apsaugos ministerija (KAM).

Lietuvos kariuomenės Karinių oro pajėgų vadas pulkininkas Audronis Navickas su Italijos bendrovės „Alenia Aeronautica S.p.A.“ atstovu Davidu Brigante trečiadienį atnaujino sutartį dėl Lietuvos kariuomenės orlaivių C-27J „Spartan“ techninio aptarnavimo paslaugų teikimo.

Lėktuvų techninio aptarnavimo sutartis pasirašoma trejiems metams. Bendrovė įsipareigoja techniškai prižiūrėti visus tris Lietuvos kariuomenės orlaivius „Spartan“ ir lėktuvams eksploatuoti reikalingą antžeminę įrangą, per nustatytą maksimaliai trumpą laiką tiekti atsargines detales, šalinti gedimus, teikti inžinierinės pagalbos paslaugas, mokyti ir kelti lėktuvų pilotų ir aptarnaujančio personalo kvalifikaciją, padėti operatyviai spręsti kitas galimas su lėktuvų eksploatacija susijusias technines problemas.

Transporto lėktuvai C-27J „Spartan“ naudojami kariams ir kroviniams transportuoti, mokomiesiems skrydžiams. Orlaiviai taip pat gali būti naudojami desantavimo, medicininės evakuacijos ir kitoms panašioms užduotims, gali gabenti apie pusšimtį karių. C-27J „Spartan“ taip pat apginkluotas pasyviosios gynybos priemonėmis, pavyzdžiui, apsaugančiomis nuo priešlėktuvinės ginkluotės.

Lietuvos karinės oro pajėgos šiuo metu eksploatuoja tris kompanijos „Alenia Aeromacchi“ transporto lėktuvus C-27J „Spartan“. Pirmas iš trijų lėktuvų „Spartan“, pakrikštytas „Gedimino“ vardu, antrasis – „Algirdas“, trečiasis – „Vytautas“.

Ankstesnė Lietuvos kariuomenės ir Italijos bendrovės „Alenia Aeronautica S.p.A.“ sutartis dėl trijų taktinių transporto lėktuvų C-27J „Spartan“ logistinės paramos buvo pasirašyta 2011 metais.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

cvhj

Net aptarnavimo specialistu savo negali paruosti, geriau svetimiems sumoketi. Vai vai vai, tvarkele...

SUSIJUSIOS NAUJIENOS