Kai kuriems vartotojams „Meta“ pilnai neveikia iki šiol: kokios alternatyvos? | KaunoDiena.lt

KAI KURIEMS VARTOTOJAMS „META“ PILNAI NEVEIKIA IKI ŠIOL: KOKIOS ALTERNATYVOS?

  • 5

Antradienio vakarą sutrikus „Meta“ socialinių tinklų „Facebook“, „Messenger“, „Instagram“ ir „Threads“ veiklai, šimtams tūkstančių vartotojų buvo neleidžiama prisijungti prie savo paskyrų. Plačiau apie sutrikusią veiklą ir galimas alternatyvas pasakojo antivirusines ir interneto saugumo sistemas diegiančios įmonės ESET specialistas ir kibernetinio saugumo inžinierius Lukas Apynis.

– „Meta“ atstovas spaudai pranešė, kad tai – techninis gedimas. Daugiau išsamesnės informacijos nebuvo pateikta. Nemanoma, kad tai – kibernetinė ataka. Pasitaiko atvejų, kai atsiranda techninės problemos ir sistemos sutrinka masiškai.

– Kokio lygio turi būti techninės problemos, kad šimtai tūkstančių žmonių pasaulyje negalėjo naudotis socialinio tinklo paskyromis? 

– Galima palyginti su 2021 metų gedimu, tai buvo didžiausias „Meta“ gedimas. Netgi šešias valandas neveikė visi „Meta“ socialiniai puslapiai. 2021 metais buvo pateikta daugiau informacijos. Tada buvo techninis gedimas su tinklu, jie išleido sisteminį atnaujinimą ir kažkas sugedo, o atstatyti užtrunka, kai tiek daug vartotojų naudojasi.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

– Ar jums neatrodo, kad Lietuvoje yra per didelė priklausomybė nuo „Meta“ platformų?

– Manau, visame pasaulyje yra ši problema. Aš irgi mačiau internete, kad žmonės panikuoja. Jie eina į kitus socialinius puslapius, tokius kaip „Twitter“. jie bando ieškoti to dėmesio. Tai – priklausomybė. Tačiau net ir dabar „Meta“ pilnai neveikia. Tie, kurie naudoja dviejų faktorių patvirtinimą, pavyzdžiui, SMS patvirtinimo metodą, tai vis dar negali prisijungti, nes negauna SMS kodo.

– Ar ne laikas būtų pagalvoti kokios apskritai yra „Messenger“,  „Instagram“ ir kitų platformų alternatyvos? 

– Alternatyva būtų naudoti kitas programėles arba bendrauti per telefono numerį. 

– Ar taip yra saugiau?

– Jeigu kalbant apie SMS žinutes, tai nėra pilnai saugu.  Buvo atvejų, kad jos būtų perjungtos. Telefoninių skambučių atakų pasitaiko mažiau. Daugiausia per programėles.

– Kokias programėles naudoti? kaip žinoti, kad ji yra saugi?

– Jeigu kalbant apie privatumą, tai „Signal“, „Telegram“ programėles. Aišku, kai kurios funkcijos gali būti mokamos. Norint skambinti reikės susimokėti. Yra ir kitų programėlių, tas pats „WhatsApp“, „Viber“.

Rašyti komentarą
Komentarai (5)

Flurona [TRUMP 2024]

Pati geriausia alternatyva - nesinaudoti leftistinės šutvės programėlėmis, tinklais ir t.t.

Paf

Jei užlūž feisbookas eisiu prie seimo susidegint

jo

stepukonis&avulis.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS