Paauglystės krizes padės įveikti mokymai tėvams | KaunoDiena.lt

PAAUGLYSTĖS KRIZES PADĖS ĮVEIKTI MOKYMAI TĖVAMS

Trečius metus Lietuvoje veikiantis Šeimų universitetas visuomenei pristato mokymus paauglių tėvams. Organizuojami pagal Tarptautinės šeimų vystymosi federacijos metodiką, mokymai tėvams suteikia galimybę lavinti vaikų ugdymo įgūdžius bei stiprinti poros tarpusavio santykius.

„Natūralu, kad šeimos susiduria su sunkumais: konfliktai poroje, nesutarimai dėl vaikų auklėjimo, pokyčiai vaiko elgesyje ir taip toliau. Konkretaus atsakymo, kaip susitarti su paaugliu vadovėliuose nerasime. Būti gerais tėvais reikia mokytis – tai nenutrūkstamas procesas“, - sakė Šeimų universiteto atstovas P. Gebrauskas.

„Ankstyvoji paauglystė“ ir “Paauglystė” mokymuose nagrinėjamos temos apie paauglystės krizes ir iššūkius, asmenybės formavimąsi ir savivertę, seksualinį identitetą, laisvalaikio praleidimą, autoritetą šeimoje bei kita.

„Niekas mūsų nemokė, kaip būti gerais tėvais, kaip teisingai auginti vaikus, spręsti kasdienius konfliktus šeimoje. Tėvų pavyzdys ne visuomet padeda, šiais laikas vaikai kitokie, todėl ir auklėti juos reikia kitaip. Šeimų universitete supratome – gerais tėvais ne gimstama, o tampama“, - pasakojo Jurgita ir Ramūnas Gaukštai, pernai baigę Šeimų universiteto programą „Pirmosios raidės“.

Atsižvelgdami į kiekvienos šeimos unikalumą, Šeimų universiteto moderatoriai mokymuose naudoja diskusijos metodą. Diskutuodamos tarpusavyje ir su Šeimų universiteto moderatoriais šeimos mokosi pačios identifikuoti problemas ir rasti individualius jų sprendimo būdus. Toks suaugusiųjų mokymosi būdas pripažintas vienu efektyviausių visame pasaulyje.

Šeimos, auginančios 10 – 12 metų vaikus, kviečiamos į mokymus „Ankstyvoji paauglystė“. Mokymai „Paauglystė“ skirti 13 – 16 metų vaikus turintiems tėvams. Šiemet, kaip ir ankstesniais metais, organizuojami mokymai „Pirmieji žingsniai“, „Pirmosios raidės“ bei „Pirmieji sprendimai“. Mokymai tėvams nieko nekainuoja.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS