Pabėgėlių perkėlimas: Lietuva priėmė tik pusę kvotos, o pusė jų pabėgo | KaunoDiena.lt

PABĖGĖLIŲ PERKĖLIMAS: LIETUVA PRIĖMĖ TIK PUSĘ KVOTOS, O PUSĖ JŲ PABĖGO

  • 14

Lietuva prašys daugiau laiko pabėgėliams priimti – kol kas priėmė tik pusę, o ir jų pusė pabėgo, rašo naujienų portalas 15min.lt.

Iš 1077 prieglobsčio prašytojų, kurie turėjo būti perkelti į Lietuvą iš Europos Sąjungos (ES) ir trečiųjų šalių, per ketverius metus perkelta mažiau nei pusė. Be to, dauguma atvykusiųjų paliko šalį. Vidaus reikalų ministerija (VRM) antrą kartą siūlo pavėlinti galutinį pabėgėlių priėmimo terminą – šįsyk iki 2022 metų pabaigos.

Dėl karo, konfliktų ar persekiojimo tokiose valstybėse kaip Sirija, Irakas, Eritrėja, Afganistanas, 2015 metais į Europą plūstelėjus didžiuliams pabėgėlių srautams, sutarta dėl prieglobsčio prašytojų paskirstymo tarp ES valstybių narių mechanizmo.

2015 metais Lietuva įsipareigojo priimti 1105 pabėgėlius. Vėliau ši kvota buvo sumažinta iki 1077 prieglobsčio prašytojų  tiek jų turėjo būti perkelta iki šių metų spalio mėnesio pabaigos.

Tačiau, kaip nurodo VRM, iki dabar buvo perkelta 490 žmonių – Sirijos, Irako, Eritrėjos, Senegalo, Nigerijos, Bisau Gvinėjos piliečių ir asmenų be pilietybės.

Vyriausybės migracijos komisijai nusprendus, kad Lietuva tęsia dalyvavimo užsieniečių, kuriems reikia prieglobsčio, perkėlimo programose, norima nustatyti naują minėtos kvotos įvykdymo terminą – iki 2022 metų gruodžio 31 dienos. VRM Komunikacijos skyriaus atstovai 15min.lt nurodė, kad Vyriausybės nutarimo projektas yra derinimo su suinteresuotomis institucijomis stadijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (14)

lietuviais rūpinkitės

Kokie dar pabėgėliai,jie naikintojai ES,užstrigę viduramžiuose su savo supratimu ir mąstymu.Kas atsakys į klausimą kodėl jie nebėga į Katarą,Bahreiną,Dubajų ten turtingos šalys,atitinka jų kultūrą ir papročius.Kiek tūkstančių ukrainiečių Lietuvoje,jiems net pašalpas moka,čia ką nesiskaito invazija?

Karma ais

Dievas baus neužjaunčius vargstančiu

?

Nesvetingi?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS