Padvigubėjus prašymų skaičiui, Migracijos departamente užsitęsė vizų išdavimas | KaunoDiena.lt

PADVIGUBĖJUS PRAŠYMŲ SKAIČIUI, MIGRACIJOS DEPARTAMENTE UŽSITĘSĖ VIZŲ IŠDAVIMAS

Padvigubėjus prašymų išduoti nacionalines Lietuvos vizas skaičiui, Migracijos departamente užsitęsė šių vizų išdavimas: jų gali tekti laukti apie mėnesį.

„Didėjant emigracijai, ekonomikai atsigaunant, reikia vis daugiau darbuotojų: lietuviai išvažiuoja, reikia užsieniečių. Poreikis nuolat auga, o etatų skaičius nei pas mus, nei kitose tarnybose, užsiimančiose šiuo klausimu – neauga. Ši problema kaupiasi ir pasiekėme tai, kad per šį pusmetį nacionalinių vizų prašymų yra pateikta tiek, kiek pernai buvo pateikta per visus metus“, – BNS sakė Migracijos departamento direktorė Evelina Gudzinskaitė.

Pasak jos, didinti etatų skaičių departamente prašoma nuo 2015 metų, taip pat situaciją stengiamasi spręsti ieškant paprastesnių procedūrinių sprendimų dėl vizų išdavimo. Taip pat su Vidaus reikalų ministerija sutarta keisti vizų išdavimo taisykles, kad procesas būtų palengvintas.

Tačiau kol kas, pasak Migracijos departamento vadovės, situacija nesitaisys, o, tikėtina, ir dar labiau prastės.

„Dabar apie mėnesį reikia laukti. Šiaip nacionalinė viza turi būti išduodama per penkiolika kalendorinių dienų, su galimybe, esant sudėtingiems atvejams, pratęsti“, – sakė E.Gudzinskaitė.

Siekiantiems gauti vizas, ji patarė prašymus teikti elektroniniu būdu, taip pat neiti į Migracijos departamentą, o teikti dokumentus vykti į teritorinius skyrius.

„Mūsų siūlymas neiti į Migracijos departamentą, nes kai tie žmonės ateina čia, jie apkrauna tuos pačius žmones, kurie tą laiką praleistų priiminėdami sprendimus“, – sakė departamento vadovė.

Darbdaviams taip pat rekomenduojama kreiptis į departamentą patiems, nepasikliaujant tarpininkais, kurie dažnai veikia neprofesionaliai ir užgaišina procesą.

2015 metais Lietuvos teritorijoje gauta 2011 prašymų išduoti nacionalinę vizą – arba vidutiniškai aštuoni prašymai per dieną. 2016 metais šių prašymų buvo jau 2013 – vienai darbo dienai teko 12 prašymų. Šiemet iki rugpjūčio 29 dienos jau gauti 3225 prašymai arba 15 prašymų per darbo dieną.

 

GALERIJA

  • Evelina Gudzinskaitė
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS