Pagalbai maistu ukrainiečiams, kompensacijoms už būstus – 10 mln. eurų | KaunoDiena.lt

PAGALBAI MAISTU UKRAINIEČIAMS, KOMPENSACIJOMS UŽ BŪSTUS – 10 MLN. EURŲ

Nuo karo į Lietuvą pasitraukusių ukrainiečių pagalbai maistu, taip pat būstą jiems suteikusių asmenų kompensacijoms Ministrų kabinetas numatė beveik 10 mln. eurų.

Trečiadienį priimtu sprendimu Vyriausybė iš valstybės vardu pasiskolintų lėšų Socialinės apsaugos ir darbo ministerijai (SADM) 3 mln. eurų skyrė maitinimo kortelėms, dar 585 tūkst. eurų – maisto daviniams.

Tuo metu ukrainiečiams būstą suteikusiems asmenims ir įmonėms numatyta 6,3 mln. eurų kompensacijų. Pastarosios būtų teikiamos fiziniams ir juridiniams asmenims, išskyrus viešąsias įstaigas, kurie perdavė būstą ar kitas gyventi tinkamas patalpas Ukrainos gyventojams nemokamai.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrė Monika Navickienė praėjusią savaitę skelbė, kad karo pabėgėlius iš Ukrainos priimantiems žmonėms bus mokama 150 eurų kompensacija – ši suma bus skiriama už pirmą priimtą ukrainietį, dar po 50 eurų bus mokama už kiekvieną papildomą asmenį.

Planuojama, kad kompensacijos būtų mokamos nuo antro mėnesio, kai priimami ukrainiečiai, ir ne ilgiau trijų mėnesių – tikimasi, kad per tiek laiko karo pabėgėliai rastų darbą ir išsinuomotų būstą patys.

Jungtinės Tautos skelbia, jog dėl Rusijos sukelto karo Ukrainą jau paliko 4 mln. žmonių. Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje registruota per 37 tūkst. karo pabėgėlių iš Ukrainos, kiek mažiau nei pusė jų – nepilnamečiai.

Gairės: Vyriausybė, karo pabėgėliai, parama, karas Ukrainoje
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS