PAGD tikrins savivaldybių pasirengimą branduolinėms avarijoms | KaunoDiena.lt

PAGD TIKRINS SAVIVALDYBIŲ PASIRENGIMĄ BRANDUOLINĖMS AVARIJOMS

  • 0

Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamentas (PAGD) pranešė trečiadienį pradedantis tikrinti savivaldybių, esančių šimto kilometrų zonoje nuo Astravo atominės elektrinės, pasirengimą branduolinėms avarijoms.

„Pagal kompetenciją koordinuodami pasirengimą galimai branduolinei ar radiologinei avarijai Baltarusijos atominėje elektrinėje, norime dar kartą įvertinti savivaldybių pasirengimą ir įsitikinti, kad įvykus nelaimei pagalba gyventojams bus suteikta laiku, – sako PAGD direktorius Saulius Greičius. –  Mūsų tikslas yra surinkti išsamią informaciją apie situaciją savivaldybėse, nustatyti problemas, konsultuoti jas ir teikti metodinę pagalbą.“

Vertinimas bus vykdomas liepos 15–17 dienomis.

PAGD Civilinės saugos valdybos ir priešgaisrinių gelbėjimo valdybų Civilinės saugos skyrių specialistai įvertins pasirinktų kolektyvinės apsaugos statinių, ekstremaliųjų situacijų operacijų centrų darbo vietų įrengimą, turimos įrangos būklę, jos saugojimo sąlygų tinkamumą. Taip pat bus vertinamos sudarytos sutartys dėl savivaldybės administracijos ekstremaliųjų situacijų valdymo plane nurodytų užduočių vykdymo, savivaldybės administracijos personalo kompetencijos ir savo funkcijų žinojimas nelaimės atveju.

Civilinės saugos specialistai vizitų metu taip pat domėsis, kaip savivaldybės yra pasirengusios evakuoti žmones, kaip būtų organizuojamas jų švarinimas, kurios savivaldybės yra pasirengusios priimti gyventojus iš paveiktų teritorijų, iš kur būtų pasitelkti autobusai jiems vežti ir kita.

Lietuvos valdžia teigia, kad Astravo atominė elektrinė netoli Vilniaus statoma ignoruojant saugumo reikalavimus. Minskas kritiką atmeta.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS