Pagerbti koronaviruso iššūkį padėję įveikti savanoriai | KaunoDiena.lt

PAGERBTI KORONAVIRUSO IŠŠŪKĮ PADĖJĘ ĮVEIKTI SAVANORIAI

  • 2

Sveikatos apsaugos ministerijoje (SAM) trečiadienį apdovanoti savanoriai per koronaviruso (COVID-19) pandemijos įkarštį atlikę gerus darbus visuomenei. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga jiems įteikė padėkos raštus ir medalius „Už reikšmingą indėlį Lietuvos žmonių sveikatai“.

„Ačiū, kad buvote tarp tų, kurie nepabūgo ir neliko sėdėti ant sofos. Iš tiesų, jūs buvote ta sąmoningiausia visuomenės dalis, kuri ne tik pati dėvėjo kaukes, bet ir padėjo apsisaugoti kitiems“, – per apdovanojimų ceremoniją kalbėjo ministras A.Veryga.

Savanoriai gerus darbus darė daugelyje sričių – pavyzdžiui, skautai ir šauliai patruliavo gatvėse, užtikrino, kad žmonės nesiburiuotų, budėjo karštojoje koronaviruso linijoje, savanoriavo pilietiniame projekte „Stiprūs kartu“, aprūpino senjorus maistu, kad jiems nereikėtų eiti iš namų. Nacionaliniam visuomenės sveikatos centrui (NVSC) talkinę savanoriai per koronaviruso pandemijos įkarštį telefonu bendravo su karantinuotais asmenimis, padėjo nustatyti sąlyti turėjusius asmenis, taip pat konsultavo atvykusius jūros ir oro uostuose bei pasienio punktuose. Kiti savanoriai per koronaviruso pandemijos laikotarpį atliko daug kitų visuomenei naudingų darbų.

Suskaičiuoti visus savanoriavusius būtų sudėtinga. Pavyzdžiui, vien NVSC nuo karantino pradžios talkino apie 2 tūkst. savanorių, maždaug šimtas padeda iki šiol.

„Per trumpą laiką jie įvaldė sąlyčio nustatymo metodiką ir tapo tikrais epidemiologais“, – po apdovanojimų kalbėjo NVSC direktorius Robertas Petraitis.

„Dabar turime susisteminti įgytą patirtį ir ja dalintis“, – pridūrė skautų atstovė Justina Vyšniauskaitė.

Padėkos raštais ir medaliais pagerbti aktyviausi savanoriai iš sveikatos ir švietimo įstaigų, Raudonojo kryžiaus, Lietuvos skautijos ir Lietuvos šaulių sąjungos. Taip pat buvo apdovanoti verslo įmonių ir organizacijų darbuotojai bei privatūs asmenys.

GALERIJA

  • Pagerbti koronaviruso iššūkį padėję įveikti savanoriai
  • Pagerbti koronaviruso iššūkį padėję įveikti savanoriai
  • Pagerbti koronaviruso iššūkį padėję įveikti savanoriai
SAM nuotr.
Rašyti komentarą
Komentarai (2)

O medikai,

dirbę su sergančiais COVID, žadėtus priedus prie atlyginimų gavo? Ar tik gabalėlį geležėlės?

SVEIKINU

SVEIKINU DRASUS ZMONES

SUSIJUSIOS NAUJIENOS