A. Paleckio bendražygiai apskundė sprendimą likviduoti asociaciją | KaunoDiena.lt

A. PALECKIO BENDRAŽYGIAI APSKUNDĖ SPRENDIMĄ LIKVIDUOTI ASOCIACIJĄ

„Tarptautinio geros kaimynystės forumo“ atstovai apeliacine tvarka apskundė teismo sprendimą likviduoti šią už šnipinėjimą nuteisto Algirdo Paleckio su bendražygiais įsteigtą asociaciją.

„Atsakovai – asociacija „Tarptautinis geros kaimynystės forumas“, Dmitrijus Glazkovas, Kazimieras Juraitis, Mindaugas Ramoška ir Erika Švenčionienė – antradienį pateikė apeliacinį skundą dėl Vilniaus regiono apylinkės teismo sprendimo“, – BNS trečiadienį informavo teismo atstovė Daina Stasiukynienė.

Apeliacinės instancijos teismo prašoma panaikinti sprendimą likviduoti asociaciją ir priimti naują sprendimą – ieškovo Generalinės prokuratūros Viešojo intereso gynimo skyriaus prokuroro patikslintą ieškinį atmesti.

Apeliacinį skundą turėtų nagrinėti Vilniaus apygardos teismas.

Likviduoti asociaciją teismas nusprendė vasario 20 dieną, konstatavęs, jog šios organizacijos tikslas yra veikti prieš Lietuvą – pripažinta, jog ji buvo įsteigta neteisėtai. Likvidatoriumi paskirtas Turto bankas.

Teismas nustatė, kad buvo pažeistos tam tikros asociacijų steigimo taisyklės. Asociacija Rusijoje neteisėtai kalbėjo visos lietuvių tautos vardu, neteisėtai neigė Konstitucijoje įtvirtintą europinę ir transatlantinę integraciją.

Teisėja Enrika Janušonienė atkreipė dėmesį, kad asociacija viešai skleidė melagingą informaciją apie neva neteisėtus rinkimų rezultatus Lietuvoje.

„Taip iš esmės buvo neigiama Lietuvos konstitucinė santvarka, tai yra, kad Lietuva yra nepriklausoma ir demokratinė valstybė“, – sakė teisėja.

Pasak jos, asociacija viešai palaikė Rusiją šiai pradėjus karą prieš Ukrainą.

Pasak E. Janušonienės, asociacijos steigėjai prisidengė žodžio laisve, tačiau, pagal Lietuvos Konstituciją, laisvė skleisti informaciją yra nesusijusi su dezinformacija, su socialinės nesantaikos kurstymu ar kita neteisėta veikla.

Į teismą su prašymu pripažinti šią organizaciją neteisėtai įsteigta ir ją likviduoti kreipėsi Generalinė prokuratūra.

Kovo pradžioje Baltarusijos valstybinė naujienų agentūra „Belta“ pranešė, kad „Tarptautinis kaimynystės forumas“ įregistruotas Baltarusijoje.

Rašyti komentarą
Komentarai (12)

21

Vaivorykštiniai nenori draugaut su sveiko proto kaimynais ir pila pamazgas komentaruose. Nekenčiat rusų, nes tie neleis viešai kapotis į rudes. Ot bus juoko jei rusai ateis. Juokiasi tas - kas juokiasi paskutinis!

>>>aha \\\\\.../////

>Nečiulp o'Žio by....,neuostyk jo primyžtos barzbos ir nevemsi.

be zodziu,lauk is lietuvos kremliaus garbintojams,

Visus juos grieztai patikrinti,ir atimti pilietybe ir lauk is lietuvos,tokiu svolaciu mums nereikia,kurie palaiko kara,fasistai turi vartyis pas fasistus i rusija,
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS