Gyventojai dėl tvarkomo kelio: čia visiškas bukumas | KaunoDiena.lt

GYVENTOJAI DĖL TVARKOMO KELIO: ČIA VISIŠKAS BUKUMAS

  • 7

Kaišiadorių rajone – skandalas. Palomenės gyventojai piktinasi, kad gremžiamas geras asfaltas ir klojamas naujas, kai vos už keliasdešimt metrų netvarkomi avaringi ir duobėti keliai. Kelių direkcija atkerta, kad kelias blogas, o ne visi defektai matomi vizualiai, pasakojama LNK reportaže.

Neeilinė situacija susiklostė Kaišiadorių rajone dėl Lietuvos automobilių kelių direkcijos (LAKD) prižiūrimo kelio, einančio per Palomenės gyvenvietę. Įprastai žmonės pyksta, kai valdžia netvarko kelių, bet šį kartą bendruomenė sukilo, nes LAKD pradėjo tvarkyti kelią. Žmonės sako, kad prieš kelerius metus paklotas asfaltas jiems atrodo geras, o tokie darbai, anot jų, – pinigų švaistymas.

„Čia visiškas bukumas ir atmestinumas. Nepakėlę subinės iš savo vietos patvirtino kelio remonto projektą, kuris yra visiškai idealus. O nepravažiuojamas ir duobėtas kelias paliktas likimo valiai“, – piktinosi Palomenės gyventojas.

Piktinasi ir ūkininkai. Esą vos už keliasdešimt metrų esantis kitas ruožas, nesulaukęs direkcijos dėmesio, toks blogas, kad ir lengvajam, ir sunkiasvoriam transportui pravažiuoti sudėtinga.

„Nesuprantu aš tų valdininkų. Ką jie čia dabar sugalvojo. Jeigu jie nori gerą asfaltą keisti nauju, o blogą palikti, kur logika“, – svarstė vietos gyventojas. 

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

„Važiuojant ir ratai vos nepabyra, ir tas važiavimas – tarsi per kliūčių ruožą“, – porino  Kaišiadorių rajono ūkininkas Vitas Kučiauskas. 

Prie pat tvarkomo kelio yra Palomenės pagrindinė mokykla. Direktorė antrina ūkininkui ir sako, kad duobėtas kelias ne tik akivaizdžiai blogas, bet ir pavojingas. Ten jau yra įvykusi ne viena avarija.

Čia visiškas bukumas ir atmestinumas. Nepakėlę subinės iš savo vietos patvirtino kelio remonto projektą, kuris yra visiškai idealus.

 

„Šis neremontuojamas kelio ruožas nesaugus. Per kelerius metus buvo įvykusios net trys avarijos. Vieną jų buvo padariusi mūsų mokytoja. Slidu, daug duobių“, – teigė Palomenės pagrindinės mokyklos direktorė Rasa Zinevičienė.

Pasak direktorės, dėl prasidedančių darbų reiks sukti galvą, kaip užtikrinti vaikų saugumą einant į mokyklą ir grįžtant iš jos.

„Daug vaikų važiuoja į Kaišiadorių miestą tiek ryte, tiek po pamokų, po pietų. Kai vyks kelio remonto darbai, mes tikrai negalėsime užtikrinti saugumo. Mokyklinis autobusiukas šiuo keliu į Kaišiadorius važiuoja tris kartus per dieną“, – kalbėjo mokyklos direktorė.

Bendruomenė skundais užvertė ir seniūniją.

„Gyventojai reiškia didelį nepasitenkinimą, nes jie važiuoja tuo keliu ir mato situaciją. Jiems nepatinka planuojami dar visai geros būklės kelio remonto darbai“, – teigė Palomenės seniūnijos vyriausioji specialistė Alytė  Mačiuvienė.

Kaišiadorių savivaldybės administracija nuo pernai aiškinasi, kodėl atsirado planai tvarkyti tai, ko nereikia. Vadovybė siuntė LAKD ne vieną kreipimąsi.

„Pasižadėjo atlikti papildomus matavimus. Tai buvo, kaip minėjau, praeitų metų gegužės mėnesį per vykusį bendrą posėdį, tačiau daugiau informacijos mes jokios negavome“, – komentavo situaciją administracijos direktoriaus  pavaduotojas Voldemaras Maziliauskas.

Per Palomenės gyvenvietę einančio kelio savininkas LAKD sako, kad kelio būklę įvertino speciali technika. Esą ne viskas, kas blogai, matoma plika akimi.

„Mūsų turima laboratorija visapusiškai įvertino kelią ir leidžia mums pasirinkti tinkamiausią remonto rūšį: ar tai užtenka paprasto remonto, ar reikia jau kažką daryti ir su sankasa, jeigu ji turi tam tikrų sėdimo požymių. Tad vizualiai vertinti nesiryžčiau ir priimti sprendimą“, – teigė LAKD generalinio direktoriaus patarėjas Remigijus Lipkevičius.

Keliai vertinami pagal eismo intensyvumą, dangos būklę ir socialinę reikšmę.

„Pagal blogumą viso to ruožo dangos būklė įvertinta penketukui, yra visa bloga“, – konstatavo R. Lipkevičius.

LAKD žada sutvarkyti tris kelio per Palomenę ruožus. Čia turėtų būti pakeistas asfaltas, atsirasti šaligatviai.

GALERIJA

  • Gyventojai dėl tvarkomo kelio: čia visiškas bukumas
Stop kadras
Rašyti komentarą
Komentarai (7)

Vilnietis

Plauna pinigus kaip Šimašius Vilniuje. Neskelbia konkurso, nes kokia renovacija ar kaip čia užvadina, konkurso neskelbia ir vuolia.

Anonimas

.. ne visi defektai matomi vizualiai, tarė 21 amžiaus pinigų isisavintojas.

išsisukinėja

Tiesiog supainiojo popieriuose du kelius. :) Net jei ten su sankasa problemos, bet asfaltas dar geras, gal būtų buvę prasmingiau leisti tam asfaltui nusidėvėti ir tik tada remontuoti? Pasirodo, kad ne. :) Todėl ir darau išvadą, kad tiesiog popieriuose tuos du kelius supainiojo.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS