Panevėžio vaikų darželyje – konfliktas: direktorė vaikų tėvų elgesį vadina mobingu | KaunoDiena.lt

PANEVĖŽIO VAIKŲ DARŽELYJE – KONFLIKTAS: DIREKTORĖ VAIKŲ TĖVŲ ELGESĮ VADINA MOBINGU

  • 9

Viename Panevėžio darželių įsiplieskė konfliktas tarp direktorės ir vaikų tėvelių bei auklėtojos. Tėveliai nori, kad jų atžalos pabaigtų darželį su savo auklėtoja, tačiau direktorė nelinkusi atsižvelgti į norus, nes susiduria su teisiniais sunkumais, praneša LNK.

Virš vieno Panevėžio vaikų darželio, kaip ir kitur, dangus toks aukštas ir didelis, nesibaigianti vaikystė. Bet suaugusiųjų pasaulyje gerokai kitaip.

„Visada įtampa. Visą laiką nežinai, kas laukia. Kiekvieną dieną vis kažkokie iššūkiai“, – skundžiasi auklėtoja ekspertė Lina Davainytė.

Tokia auklėtojos jausena nuo sausio mėnesio. Direktorės, dėl esą vienos grupės vaikų tėvų, irgi ilgai prasta.

„Gana agresyviai kalbėjo pasidėję telefonus, darė įrašus. Galėčiau teigti, kad taikė mobingą vadovui“, – tėvų elgesį apibūdina vaikų darželio direktorė Zita Kuncienė.

Anot direktorės, vienos grupės tėvai siekia, kad vaikus nuo dvejų metų ugdžiusi auklėtoja su jais dirbtų ir paskutinius metus išleidžiant į mokyklą. Dėl kvalifikacijos pripažįsta, kad problemos nėra.

Visa grupė tikrai nori, kad auklėtoja liktų ta pati ir visi laimingi pabaigtume daželį.

„Taip, ji baigusi visus dalykus. Bet dėl to turėčiau atleisti kitą priešmokyklinio ugdymo pedagogą, kuris turi nuolatinę sutartį“, – sako direktorė.

„Atleisti nieko nereikia. Taip, kaip manęs neatleido, bet paprašė parašyti prašymą į ikimokyklinį ugdymą pervesti mane. Lygiai tą patį reikėtų padaryti su kita auklėtoja“, – komentuoja auklėtoja ekspertė L.Davainytė.

„Kiek esu girdėjusi ir domėjausi, yra tik dvi Panevėžyje tokio lygio auklėtojos ekspertės“, – pastebi darželinuko mama Erika Maselskė.

Tėvai sakė ilgus metus buvo ramūs, kad jų vaikus mokyklai parengs kvalifikuota ekspertė ir puikus žmogus. Juolab esą būta susitarimo.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

 

 

„Žodinis sutarimas su kuo? Aš tėvelių klausiau keturis kartus – ar mes bent žodiniu, raštišku sutarimu kažką tarėmės? Jie patvirtino, kad ne“, – teigia direktorė Z.Kuncienė.

„Aš tik žinau viena, kad buvo pažadėta, bet kažkodėl nesilaikoma. Yra net mano prašymas parašytas užauginti ir išleisti šiuos vaikus į mokyklą, kadangi direktorė man liepė jį parašyti. Pas direktorę archyve jis yra“, – situaciją komentuoja L.Davainytė.

Tėvų skundai pasiekė Miesto švietimo skyrių ir ministeriją. Audito išvados palankios direktorei.

„Direktorė vadovaujasi teisės aktais. Auklėtoja negali pereiti į kitą darbą, nes pagal pareigybes sudaryta tokia tvarka“, – sako Švietimo skyriaus vyriausioji specialistė Audronė Bagdanskienė.

Šešiamečių tėvams nesuvokiama, kodėl darželio tvarka tokia geležinė ir nekeičiama, jei tėvai prašo tik vieno – paskutinius metus tos pačios auklėtojos.

„Visa grupė tikrai nori, kad auklėtoja liktų ta pati ir visi laimingi pabaigtume daželį“, – nuogąstauja darželinuko mama Toma Balčiūnė.

Tėvai sako, kad konflikto atomazga priklausys nuo direktorės, o direktorė įsitikinusi, kad nuo tėvų.

Rašyti komentarą
Komentarai (9)

Anonimas

darzeliuose vagia maista daug aukletoju buna piktu izuliu tai tevai turi tyleti kai ju vaikus skariaudzia.tevai stebekite koks maistas duodamas kokia aukletoja darzelyje netylekite

????

Kokios problemos?Aukletoja su kategorijom,tevai nori,vaikams gera...Direktore uzsispyre?Paprastai,bent musu darzelyje,Vilniuje,direktoriai paiso tevu!Svarbu,kad aukl. Galetu dirbt priesmokyklinej.Pas mus trys priesmokyklines,tai dvi,isleide i m-la,eis i lopseli,o viena liks..

Onė

Na manau jei tėvai nenori kitos auklėtojos,tai reiktų pažiūrėti kodėl jų netenkina šita.dažnai ir tėvai būna teisūs nes dažnai auklėtojų psichologinis žinių lygis labai žemas....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS