Gimnazijoje imituotas teroristinis išpuolis: tikiuosi veš į ligoninę, o ne į morgą | KaunoDiena.lt

GIMNAZIJOJE IMITUOTAS TERORISTINIS IŠPUOLIS: TIKIUOSI VEŠ Į LIGONINĘ, O NE Į MORGĄ

  • 8

Vienoje Panevėžio gimnazijoje buvo imituotas teroristinis išpuolis. Tam buvo pasitelkti profesionalūs aktoriai ir kariai, o visą įvykių seką galėjo stebėti miestiečiai, praneša LNK.

Kol neįremtas ginklas, įkaitais paimti gimnazistai viduje šaukė ir beldėsi. Specialiosios tarnybos apsupo pastatą ir mėgino derėtis su teroristais. Deryboms išsekus, prasidėjo šturmas.

Gimnazijoje daug patalpų, tad iškart nebuvo žinoma, kur ginkluoti teroristai slepiasi. Koridoriai buvo nukloti sužeistųjų kūnais. Perversmo mieste reikalaujantys teroristai salėje laikė daugiau žmonių, kurie įbauginti nesipriešinti.

Kai ginkluotas teroristas buvo nukautas, jo bendras sulaikytas, įtampos liko mažiau, o operatoriams buvo leista laisvai filmuoti.

Tikiuosi veš į ligoninę, o ne į morgą.

Pratybas organizavę kariai be specialiųjų miesto tarnybų, t. y. policijos ir greitosios medicinos pagalbos, įkaitų dramai pasikvietė Juozo Miltinio dramos teatro aktorius. Jiems čia buvo tikra premjera, todėl karių padiktuotose aplinkybėse veikė užtikrintai.

„Nieko nereikėjo, jie trenkė, šovė ir išbėgo, o mes gulime. Tikiuosi veš į ligoninę, o ne į morgą“, – netikru krauju aptaškytas juokavo aktorius.

Aktoriams jau prasidėjo sezonas, jie gyrė grimuotojus karius.

„Mane moteris su šautuvu grimavo ir stengėsi“, – sakė aktorius.

Greitosios medikai rinko sužeistuosius. Lauke jie buvo rūšiuojami, kuriems pagalba reikalinga skubiau.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

„Sunkiai sekasi kalbėti, kadangi atsuktuvas įsmeigtas į skruostą, tai ne taip paprasta ir žodį pasakyti“, – vebleno ant neštuvų paguldyta aktorė.

„Tų šūvių garsas yra tikras ir tai ganėtinai sukrečia. Susimąstai, o jeigu taip būtų iš tikrųjų“, – svarstė kita aktorė.

Pratybų scenarijus – iš gyvenimo.

„Yra tokia tendencija, kaip ir matome užsienyje, neramumai, susiję su mokyklomis. Mes patys visi gerai suprantame tokį dalyką, kad, jeigu tokia situacija ateitu pas mus, tai visi mes turėtume bent suvokti ir žinoti, ką kaip geriau ir greičiau padaryti“, – kalbėjo žvalgybos specialistas Sigitas Pūkas.

Žiūrovų reakcijos – neabejingos.

„Man atrodo, kad mašinose turėtų kažkas sėdėti ir klausyti komandų. Filmuose mačiau“, – šypsojosi senolė.

„Norint taikiai gyventi, reikia visada ruoštis karui“, – samprotavo panevėžietis.

Karinės pratybos Panevėžyje dar vyks ir kitą savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (8)

To labai geros žinios

Realiai ten koki 18 000 nukauti, o tie skaiciai pagrazinami kad demotyvuot rusu karius kovot ir pasauliui parodyt koki jie nevykeliai neva kiek daug zuvo kare. Vien tos isgalvotos istorijos apie kyjavo vaiduokly kiek pasako arba kad su agurku slojiku numuse drona bobute

Durneliai

Jūs jau pratinami jūsų vaikų išvežimui į konclagerius. Tipo kad neieškotumėte. Ai, galvosuite, tuos atveš atgal.

labai geros žinios

Ukrainos pajėgos nuo vasario 24 dienos iki rugpjūčio 11-osios nukovė apie 43 000 rusų karių. Tai yra 200 daugiau nei buvo para anksčiau
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS