Nustėro pamatę grūstis prie parduotuvės: senjorai nesuvokia situacijos rimtumo? | KaunoDiena.lt

NUSTĖRO PAMATĘ GRŪSTIS PRIE PARDUOTUVĖS: SENJORAI NESUVOKIA SITUACIJOS RIMTUMO?

  • 86

Feisbuko grupėse plinta nuotrauka, kurioje matyti liūdnos šių dienų aktualijos – nors Lietuvoje paskelbtas karantinas, vyresnio amžiaus žmonės, kurie priklauso rizikos grupei, vis vien neatsisako apsipirkimų ir atsiduria masinio susidūrimo vietose.

Ketvirtadienio rytą socialiniuose tinkluose atsiradusioje nuotraukose užfiksuota, kaip prie parduotuvės vyresnio amžiaus žmonės ne tik būriuojasi grupėmis, bet ir nekreipia dėmesio į reikalavimus laikytis saugaus atstumo, kuo rečiau lankytis viešose vietose.

„Tai kas per karantinas? Kiek matosi iš nuotraukos, tai didžioji dauguma priklauso rizikos grupei. Ar nėra anūkų, giminių, kurie nueitų į parduotuvę? O kad vieną dieną nenueisi į parduotuvę, tai pasaulis juk nesugrius“, – piktinosi internautė Agnė.

Ligų ieškotojai. Nejaugi negali pakentėti, ar būtina lėkti akcijų šaudyti?

„Senjorai eina po vieną bananą pirkti, ryt eis batono, poryt pieno ir t. t.“, – kritikos strėles leido Ana.

Atsirado ir tokių, kurie siūlė, kad tokiems senjorams, kurie nesilaiko karantino sąlygų, policija galėtų skirti baudas. „Ligų ieškotojai. Nejaugi negali pakentėti, ar būtina lėkti akcijų šaudyti? Nejau nesuvokia, kokio rimtumo situacija yra? Per tokius nesusipratėlius visiems mums tik problemų krūva. Manau, kad galėtų mūsų policija baudeles išrašinėt, mažiau būtų akcijų medžiotojų“, – siūlė internautė Gitana.

Kita mergina svarstė, kad karantinas gali užsitęsti ir iki metų pabaigos, jeigu žmonės nesilaikys reikalavimų.

Portalui susisiekus su „Lidl“ atstovu spaudai Valdu Lopeta, buvo patikinta, kad parduotuvė imasi visų įmanomų apsaugos priemonių. „Kalbant bendrai, pirkėjų srautas parduotuvėse pastarosiomis savaitėmis normalizavosi, ypač palyginus su laikotarpiu prieš pat karantiną. Per tą laiką įdiegėme daug papildomų prevencinių priemonių: veido apsaugas darbuotojams kasose, atstumų žymėjimą prie kasų, informacinius pranešimus, taip pat nuolat stebime žmonių kiekį parduotuvėje, stebime ir prireikus, reguliuojame, prašome, kad pirkėjai laikytųsi saugaus atstumo prie kasų“, – vardijo parduotuvės atstovas.

Ar nėra anūkų, giminių, kurie nueitų į parduotuvę? O kad vieną dieną nenueisi į parduotuvę, tai pasaulis juk nesugrius.

Anot V. Lopetos, ir patys pirkėjai turi suvokti situacijos rimtumą ir būti atsakingais bei rūpintis savimi. „Ši nuotrauka greičiausiai daryta prieš atidarant parduotuvę, kai personalas dar pildo lentynas ir ruošiasi. Situaciją įvertinsime ir aptarsime papildomas prevencines priemones, įskaitant ir eilės valdymą prie parduotuvės dar prieš atidarymą. Tačiau tuo pačiu darsyk kviečiame pačius pirkėjus elgtis atsakingai, rūpintis savimi, nevaikščioti į parduotuves be reikalo, laikytis saugaus atstumo, prisidengti veidą ir imtis kitų prevencinių priemonių šiuo karantino laikotarpiu“, – patarimus dalijo V. Lopeta.

Piktybiškai elgiasi ne tik senjorai, bet ir jaunimas

Kaip jau rašėme, žmones piktina ne tik senjorų, bet ir jaunimo požiūris į karantiną. 

„Karantinas Medvėgalio gatvėje“, – nuotrauką, kurioje matyti dešimties nuobodžiaujančių jaunų žmonių būrys, trečiadienį aprašė  gyventoja ir paviešino  Aukštųjų Šančių bendruomenės viešoje feisbuko grupėje.

Vieni paaugliai stoviniuoja vienas šalia kito, kiti – greta sėdi. Tik vienas atitolęs saugiu atstumu, tačiau ir tai gal tik sutapimas tą minutę, kai buvo daryta nuotrauka.

„Facebook“ nuotr.

Lietuvos policija pateikia skaičius per dieną sulaukianti kelių šimtų pranešimų apie karantino sąlygų nesilaikymo. Tarp nusižengusiųjų – ne tik nepilnamečiai, bet ir subrendę žmonės. Antai jonaviškis Andrius Lobovas viešai skelbėsi ir karantino metu darąs tatuiruotes, ir piktinosi sulaukęs policijos pareigūnės skambučio, įspėjančio, kad elgtis draudžiama.

Iki ketvirtadienio ryto Lietuvoje patvirtinta 290 susirgimų koronavirusu COVID-19, nurodo Sveikatos apsaugos ministerija.

Jos duomenimis, nuo šios užkrečiamosios ligos šalyje mirė keturi žmonės, vienas pasveiko.

Trečiadienį ištirti 849 mėginiai, iš viso atlikta 4320 tyrimų.

Siekiant stabdyti koronaviruso plitimą kovo 16 dieną Lietuvoje paskelbtas karantinas. Jis pratęstas iki balandžio 13 dienos.

Parkuose ir kitose atvirose viešose erdvėse besilankantieji įpareigoti laikytis didesnio nei 2 metrų atstumo, vengti tiesioginio fizinio kontakto, laikytis tinkamos asmens higienos.

Šią savaitę nurodyta atvirose vietose būti ne didesnėmis nei dviejų asmenų grupėmis, išskyrus tos pačios šeimos narius.

Rašyti komentarą
Komentarai (86)

Kas nori tas

Parduotuvėse žmonių krūvos perka krūvomis. Buvau apsipirkti vakar ir už savęs girdėjau kaip žmonės skundėsi kokios eilės. O jus pagalvojate kad darbuotojų mazai? Vis dėl to siautėja virusas, net ir menka sloga susirgus neinama į darbą kad su silpnu imunitetu nepasigauti viruso. Mažiau eikit į parduotuves ten juk lengviausia virusą gauti!! Apsipirkti savaitei ir viskas o ne kiekviena dieną lyg pasaulio pabaigai!! Kur jūsų protas draugai!! Graudu žiūrėti kad neklausot įspėjimų sėdėti namie o po to skundziates kad ar tai pratęsė karantina ar padidėjo sergančių skaičius!! Pastoviai girdimi skundai kad daug dirbat norit namie sėdėti kai jau liepiama namie sėdėti vėl negerai. Vien tik per musu pačių kaltę ir nesupratinguma sergančių skaičius didėja ir karantinas pratęsiamas. O kas būna kai pratęsiamas? Taip mielieji, mes nedirbam ir negaunam normalaus atlyginimo. Tai va, pagalvokit ar verta slaistytis ar tai gatvėse su mažais vaikais ar parduotuvėse...

O bliat karve mire

Srotas varo kaip tankai jiem neidomu bomba atomine butu numesta ryte su slovikais pieno pirkt varytu oi bliat karve mire

onute

PENSININKAI TURI LANKYTIS RYTE NUO 7VAL IKI 19VAL BET BRANGIEJI RYTE BUNA TIK TAS KAS LIEKA VAKARE TIK NUO 10 PRADEDA VEŽTI IR KRAUTI PREKES DAUGIAUSEI PENSININKAI PERKA KAULIUKUS SRIUBOM VIRTI O JU NIEKAD RYTE NERA PIENAS BUNA TIK VAKARYKŠČIAS TAIP KAD NEGERAI SUREGULIAVO O IR VAKARE DAUGUMA PREKIU NUKAINUOJA TAIP KAD NETINKA TOS VALANDOS GERIAU KAD GRIEŽTAI BUTU UŽDRAUSTA EITI BE KAUKIU KAD TVARKOS LAIKYTUSI VERSLININKAI PRIE IĖJIMO TURI BUTI DEZIMFEKUOTI TAKAI KAD NENEŠTU VIRUSU SU BATAIS I PARDUOTUVE IR POLICIJA TURI DAUGIAU KONTROLIUOTI TIK GRIEŠTA TVARKA IR JUOKIU BUDU ČIA NETRAUKTI KARIUOMENĖS KAD KAIP GLUŠAS GABRYS PEZA KARIUOMENĖ TAI DAR DIDESNIS MASINIS UŽKRATAS TURIM DAUG POLICNINKU KURIE NETURI REALAUS DARBO TAI GALI PADIRBĖTI
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS