Pareigūnai kreipėsi į kolegas Baltarusijoje: prašo nutraukti smurtą prieš savo tautą | KaunoDiena.lt

PAREIGŪNAI KREIPĖSI Į KOLEGAS BALTARUSIJOJE: PRAŠO NUTRAUKTI SMURTĄ PRIEŠ SAVO TAUTĄ

Nacionalinis pareigūnų profesinių sąjungų susivienijimas (NPPSS) atviru laišku kreipėsi į Baltarusijos jėgos struktūrų pareigūnus.

Jame Lietuvos policininkams, ugniagesiams gelbėtojams, pasieniečiams, muitininkams, aplinkosaugininkams, viešojo saugumo pareigūnams atstovaujanti organizacija kaimyninės valstybės pareigūnų ir jėgos struktūrų prašo nutraukti neteisėtus veiksmus prieš Baltarusijos piliečius. 

„Negalime likti abejingi tam, kas vyksta visai greta mūsų. Šiurpstame matydami, kaip Baltarusijos milicija ir specialiosios pajėgos susidoroja su taikiais protestuotojais ar skaitydami iš areštinių ištrūkusių žmonių liudijimus apie tardymus, smurtą, kankinimus. Norime priminti savo kolegoms Baltarusijoje, kad jų pareiga – rūpestis savo šalies žmonių saugumu, o ne tarnystė diktatoriui“, – sako NPPSS pirmininkas Vladimiras Banel. 

Negalime likti abejingi tam, kas vyksta visai greta mūsų. Šiurpstame matydami, kaip Baltarusijos milicija ir specialiosios pajėgos susidoroja su taikiais protestuotojais.

Susivienijimas, statutinių Lietuvos pareigūnų bendruomenės vardu, kviečia Baltarusijos jėgos struktūras nutraukti neteisėtus veiksmus prieš taikius Baltarusis piliečius ir laikytis demokratijos principų saugant žmogaus teises ir laisves, kurios turi būti ginamos ne represinėmis priemonėmis. 

„Naudojami sovietiniai jėgos ir įbauginimo metodai žemina Baltarusijos teisėsaugą ir netoleruotini demokratinėje teisinėje valstybėje. Todėl pagarba žmogaus teisėms turi tapti teisėsaugos ir kitų valstybės institucijų prioritetu“, – teigiama laiške. 

Kreipimąsi pasirašė NPPSS, taip pat Susivienijimui priklausančių Lietuvos pasienio pareigūnų profesinės sąjungos, Ugniagesių gelbėtojų profesinės sąjungos, Lietuvos policijos darbuotojų profesinės sąjungos, Viešojo saugumo pareigūnų profesinės sąjungos ir Lietuvos aplinkos apsaugos sistemos darbuotojų profesinės sąjungos vadovai. 

NPPSS ir jo organizacijos šiuo metu vienija beveik 1500 Lietuvos statutinių pareigūnų.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

J

Prajuokino galutinai juk prie seimo kazkas saude guminukem ar tie patys ar kiti neaisku bet jeigu ar pareigunai pareigunu kitos salies turetu to prasyti juk jie gina savo teiseta vyriausybe tuomet idomu ar paklustu sie pareigunai savo salyje ir kaip atliktu pareiga

taigi

Čia tie "didvyriai" kurie šaudė į žmones prie seimo rūmų tfūūūūū

as

o kaip del smurto vilniuje 2009 metais valdant kryyyyyyyyyyyyziniam kubyyyyyyliui a juk taip pat i zmones saudet o reikejo koncervam ikrest uz toki genocida sukelusi valdyma
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS