Pareigūnai Žemaitijoje aptiko nelegaliai aptvaruose laikomus šernus | KaunoDiena.lt

PAREIGŪNAI ŽEMAITIJOJE APTIKO NELEGALIAI APTVARUOSE LAIKOMUS ŠERNUS

  • 0

Rietavo ir Mažeikių rajonuose du asmenys aptvaruose nelegaliai laikė šernus – gyventojams bus skirtos nuobaudos, informuoja Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT).

Tarnyba skelbia, neteisėtai įrengtuose aptvaruose buvo laikomi suaugę šernai ir šiemet atvestos šerniukų vados: Rietavo savivaldybės gyventojas aptvare laikė vieną suaugusį šerną, o Mažeikių rajono gyventojas – net 21 gyvūną, iš jų – šešis suaugusius šernus.

Pareigūnai nustatė, kad šernus aptvaruose gyventojai laiko ne vienerius metus, tam leidimų jie neturi.  Nelegaliai šernus auginusių ir veisusių asmenų laukia nuobaudos, jiems uždrausta toliau verstis šia veikla.

VMVT direktorius Darius Remeika sako, kad Lietuvoje penktus metus siaučiant afrikiniam kiaulių marui, tokia veikla kelia pavojų tiek patiems aptvaruose laikomiems gyvūnams, tiek aplinkiniams kiaulių ūkiams.

Vykdydami afrikinio kiaulių maro prevencijos priemones VMVT specialistai šiemet kovą – gegužę patikrino daugiau kaip 11 tūkst. šalyje registruotų kiaulių laikytojų – konstatuota, kad reikalavimų nevykdo apie dešimtadalis jų.

„Vis dar yra asmenų, kurie „slepia“ savo laikomas kiaules ir jų nedeklaruoja. Tokiems kiaulių laikytojams gresia pačios griežčiausios sankcijos. Jam gali būti skiriamas ne tik įspėjimas ar piniginė bauda, bet ir nurodyta kiaules savo lėšomis ištirti dėl AKM ir, gavus rezultatus, jas paskersti arba nugaišinti“, - pabrėžia D. Remeika.

GALERIJA

  • Pareigūnai Žemaitijoje aptiko nelegaliai aptvaruose laikomus šernus
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS