Jurbarko savivaldybės administracijos direktorei pareikšti įtarimai korupcija | KaunoDiena.lt

JURBARKO SAVIVALDYBĖS ADMINISTRACIJOS DIREKTOREI PAREIKŠTI ĮTARIMAI KORUPCIJA

  • 2

Teisėsauga ketvirtadienį pareiškė įtarimus Jurbarko rajono savivaldybės administracijos direktorei Vidai Rekešienei dėl piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo bei turto iššvaistymo, pranešė Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT).

Kauno apylinkės teismo Kauno rūmų nutartimi penktadienį administracijos direktorė nušalinta nuo pareigų trims mėnesiams.

„Komentuoti nenoriu, bet greičiausiai skųsiu (sprendimą nušalinti – BNS)“, – BNS penktadienį sakė V. Rekešienė.

Įtarimai dėl piktnaudžiavimo, dokumentų suklastojimo bei padėjimo iššvaistyti turtą pareikšti ir Jurbarko rajono savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotojui Dariui Juodaičiui bei Infrastruktūros ir turto skyriaus vyriausiajai inžinierei Rasai Pakštaitienei.

Ketvirtadienį teismo sprendimu nuo pareigų trims mėnesiams taip pat buvo nušalintas D. Juodaitis. Visiems įtariamiesiems skirta kardomoji priemonė – rašytinis pasižadėjimas neišvykti ir nebendrauti su nustatytais asmenimis.

„Su įtarimais nesutinku, sprendimą mane nušalinti skųsiu“, – BNS sakė ir D. Juodaitis.

R. Pakštaitienė kalbėti atsisakė.

Be to, įtarimai dėl korupcijos pateikti trims privatiems asmenims.

Pasak STT, šis ikiteisminis tyrimas susijęs su neįvardijamu viešuoju pirkimu dėl statybos darbų pirkimo, už kurį sumokėta savivaldybės lėšomis.

„Tiriamos aplinkybės dėl viešojo pirkimo pagrindu sudarytos sutarties vykdymo, galimai pažeidžiant nustatytą tvarką bei suklastojus dokumentus savivaldybės lėšomis apmokėjus už netinkamai atliktus statybos darbus“, – rašoma pranešime.

Tyrimą kontroliuoja ir jam vadovauja Kauno apygardos prokuratūros Organizuotų nusikaltimų ir korupcijos tyrimo skyriaus prokurorai.

Įtarimų šešėlis ant Jurbarko rajono savivaldybės buvo kritęs ir anksčiau, STT šių metų sausio mėnesį pradėjo ikiteisminį tyrimą dėl galimo piktnaudžiavimo vykdant projektą, kuris iš dalies finansuotas Europos Sąjungos lėšomis.

Pirminiais duomenimis, projektas susijęs su infrastruktūra.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Anonimas

Prisidirbo.... į sibirą šitą kalę.

Anonimui Pidarui

Geriau mažiukas, bet savas ir iš priekio, negu didelis, bet svetimas ir iš užpakalio.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS