Po pandemijos – žymiai pabrangusios grožio paslaugos: lietuviai verčiau apsikerpa patys | KaunoDiena.lt

PO PANDEMIJOS – ŽYMIAI PABRANGUSIOS GROŽIO PASLAUGOS: LIETUVIAI VERČIAU APSIKERPA PATYS

  • 23

Pandemija paveikė daugelio žmonių gyvenimus ir įpročius. Pasikeitusią klientų elgseną pastebėjo ir grožio srities specialistai. Apriboti nuo galimybių žmonės patys išmoko apsikirpti, pasigražinti. Dėl pabrangusių paslaugų dalis klientų nebegali sau to leisti, praneša LNK.

Kirpėjai pastebi, kad įmantresnes ir prabangesnes šukuosenas mėgstantys klientai grįžta į salonus.

„Žmonės pradėjo labiau vertinti savo meistrą. Kurie bandė savarankiškai pasigražinti, turėjo padarinių“, – sako grožio specialistas.

Įprasto kirpimo mėgėjai patys tapo savo grožio meistrais.

„Lietuviai yra tokie išmanūs ir darbingi, kad mokame viską patys“, – sako Kirpėjų ir grožio specialistų asociacijos prezidentė Jolanta Mačiulienė.

Pasak J.Mačiulienės, tam įtakos turėjo prieš kelerius metus smogusi pandemija. Jai besibaigiant – sparčiai kylančios kainos.

„Vienam 5 eurai galbūt niekas, kitam – labai daug. Jei šeimoje trys ar keturi vaikai, pabrangusios paslaugos sudaro nemažą sumą“, – situaciją komentuoja J.Mačiulienė.

Žmonės pradėjo labiau vertinti savo meistrą. Kurie bandė savarankiškai pasigražinti, turėjo padarinių.

Paslaugos Lietuvoje brangsta daugiausiai visoje ES.

Žmonės pritaria, kad paslaugos pabrango, tačiau pažymi, kad nedažnai tenka lankytis, todėl dar gali sau tai leisti. Kiti mini, kad pradėjo rečiau lankytis nei prieš karantiną. Buvo sakančiųjų, kad viskas šiomis dienomis pabrango, ne tik grožio paslaugos, todėl reikia stengtis daugiau uždirbti.

Gyventojai pasakoja, kad kyla ne tik grožio specialistų paslaugų kainos, bet ir kosmetikos. Norint išlikti gražiam, dirbtinius produktus keičia natūraliais, pvz., vietoj paakių kaukės naudoja agurkus. Žmonės į namus perkėlė visą grožio saloną. Čia ir kerpasi, dažosi, ir puošiasi.

Visas reportažas – LNK vaizdo įraše:

„Išskirčiau plaukų sveikatinamo priemones – kaukes, balzamus, ampules, aliejukus. Dar auga nagų gražinimo priemonių paklausa“, – rinkos paklausą komentuoja „Drogo“ generalinė direktorė Daina Žymantė.

Kainų stebėjimo portalas pricer.lt analizuoja, kad keičiasi ir higienos prekių kainos.

Žmonės sunaudoja mažiau šampūnų, kosmetikos, kartu sunaudoja ir mažiau pakuočių.

„Jei būdavo kaina nuo euro ir dviejų, tai pabrango 0,5 centų, jei daugiau nei 2 ar 4 – prabrango euru. Lietuvoje reguliari kaina gerokai didesnė nei Lenkijoje ar Vokietijoje“, – pastebi pricer.lt vadovas Arūnas Vizickas. 

Visgi norinčiųjų gražinti tautiečius – apstu. Vilniaus paslaugų verslo profesinio mokymo centras juos skaičiuoja šimtais. Apstu ir klientų, nes čia pigiau apsikirpti. Plaukų kirpimas ir dažymas kainuoja vos kelis eurus – kelis kartus pigiau nei grožio salone.

Nėra to blogo, kas neišeitų į gerą.  Situacija džiaugiasi aplinkos saugotojai.

„Pandemija pastūmėjo mus būti kūrybiškesnius, atsigręžti į natūralius sprendimus“, – sako Žaliosios politikos instituto direktoriaus pavaduotoja Ieva Budraitė.

Mažiau žmonių grožio – gražesnė planeta.

„Žmonės sunaudoja mažiau šampūnų, kosmetikos, kartu sunaudoja ir mažiau pakuočių“, – teigiamus aspektus vardija I.Budraitė.

Statistikos duomenimis, kirpėjų ir grožio specialistų paslaugos šalyje brango 10 proc., ES – tik 3 proc. Brangiau už šias paslaugas mokėjo tik latviai ir turkai. 

Rašyti komentarą
Komentarai (23)

Linksmoji Jadzė

Savo diedą kerpu plikai. Mane apkerpa kaimynė , aš ją . Eidami pro kirpyklą-----rodome špygas ( kišenėje ).

to kirpėjos negirdi

ne kiekviena kirpėja moka nukirpti bet kurią galvą. Eilę metų keičiau kirpyklas. Radau tikrai gerą kirpėją. Bet ji išėjo ilgų atostogų ir rekomendavo draugę. Pirma. Kirpdavo dieviškai. Antra. Tik žirklėmis ir beveik valandą. Trečia. Jei ji žinotų koks malonus galvos masažas - imtų dvigubai. Ir nebūtų gaila. Čia Kaune.

Sigis

NEVALOS, negu nusikarpyt nemoka
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS