Pasieniečiai sraigtasparniu iš Kauno į Vilnių gabeno organus transplantacijai | KaunoDiena.lt

PASIENIEČIAI SRAIGTASPARNIU IŠ KAUNO Į VILNIŲ GABENO ORGANUS TRANSPLANTACIJAI

  • 0

Sekmadienio naktį iš Kauno į Vilnių pasieniečiai skraidino transplantacijai skirtus organus, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Į VSAT kreipėsi Nacionalinis transplantacijos biuras, prašęs panaudoti sraigtasparnį organams gabenti. Netrukus orlaivis nusileido prie Kauno klinikų, kur į jį įlipo šešių medikų brigada su transplantacijai skirtais organais.

Į Vilnių gabenti vidutinio amžiaus donoro krūtinės ląstos organai. Po 25 minučių sraigtasparnis nusileido prie Santariškių klinikų.

Kaip pranešė Nacionalinis transplantacijos biuras, donoras buvo multiorganinis – transplantacijoms panaudotas ne vienas, o keletas donorinių organų.

Jis nebuvo pasirašęs sutikimo donorystei, todėl šį sprendimą priėmė mirusiojo artimieji.

Pirmadienį transplantacijos jau buvo baigtos - biuro duomenimis, jos praėjo sklandžiai.

2011 metų gegužę VSAT ir Nacionalinis transplantacijos biuras pasirašė sutartį, pagal kurią transplantacijai reikalingi organai gali būti skraidinami pasieniečių sraigtasparniais „Eurocopter“. Per pustrečių metų iš viso jau vyko 15 tokių skrydžių, sėkmingai perskraidinta dešimtys transplantacijai skirtų organų.

VSAT orlaiviams leistis ir kilti reikia nedidelio ploto, todėl organų paimti jie gali tūpti kone ligoninių kiemuose ar jų teritorijose.

Šiuo metu VSAT Aviacijos rinktinė eksploatuoja penkis sraigtasparnius: du „Eurocopter 120B Colibri“, du „Eurocopter 135“ ir vieną „Eurocopter 145“.

GALERIJA

  • Pasieniečiai sraigtasparniu iš Kauno į Vilnių gabeno organus transplantacijai
Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS