Pasienyje su Lenkija – sienos kontrolės atnaujinimo pratybos | KaunoDiena.lt

PASIENYJE SU LENKIJA – SIENOS KONTROLĖS ATNAUJINIMO PRATYBOS

  • 0

Antradienį Lazdijų rinktinės pareigūnai prie sienos su Lenkija surengs kontrolės atnaujinimo pratybas, kurios porą valandų vyks buvusiame Lazdijų kontrolės punkte, pranešė Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT).

Pratybose dalyvaus VSAT Lazdijų rinktinės Specialiosios paskirties ir Kalvarijos užkardų pareigūnai.

Pagrindinis mokymų tikslas – tobulinti įgūdžius atnaujinant vidaus sienos su Lenkija kontrolę. Pratybos nuo 10 iki 12 val. vyks buvusiame Lazdijų pasienio kontrolės punkte. Jų metu bus vykdomas pasirinktinis atvykstančių į Lietuvą asmenų, transporto priemonių ir daiktų patikrinimas atsižvelgiant į rizikos veiksnius.

Be to, bus tikrinama sąveika su policija ir kitomis tikrinimą atliekančiomis institucijomis bei Lenkijos sienos apsaugos tarnyba.

VSAT pažymi, kad antradienį vyksiančios pratybos prie sienos su Lenkija buvo suplanuotos dar iki tragiškų įvykių Paryžiuje. Po jų Lietuvos pasieniečiai ėmėsi papildomų tiek išorės sienos apsaugos sustiprinimo, tiek vidaus sienos kontrolės priemonių.

Tokias sienos kontrolės atnaujinimo pratybas Lietuvos pasieniečiai prie šalies vidaus sienų su Lenkija ir Latvija bei oro uostuose organizuoja nuolat.

Nors valstybės, priklausančios Šengeno erdvei, yra panaikinusios tarpusavio vidaus sienų kontrolę, kiekviena šalis ją gali laikinai atnaujinti, kai būtina imtis tam tikrų saugumo priemonių siekiant efektyviau užkirsti kelią rimtiems vidaus saugumo ir viešosios tvarkos pažeidimams.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS