Pasiūlymas premjerui – Pasaulinę žemės dieną turėti naują aplinkos ministrą | KaunoDiena.lt

PASIŪLYMAS PREMJERUI – PASAULINĘ ŽEMĖS DIENĄ TURĖTI NAUJĄ APLINKOS MINISTRĄ

Kovo 20-oji - Pasaulinė žemės diena - būtų graži diena ir proga turėti naują aplinkos ministrą.

Pritardamas Seimo nario liberalo Simono Gentvilo siūlymui, tokią mintį antradienį Seimui išsakė Socialdemokratų partijos frakcijos seniūnas Julius Sabatauskas.

Jis Seimui pateikė Vyriausybės pataisas, kurios įpareigotų premjerą laikytis atsakingo valstybės valdymo principo ir ne vėliau kaip per 15 dienų pateikti prezidentui naują ministro kandidatūrą.

Tačiau jos nesulaukė pritarimo po pateikimo, už jas balsavo 36 Seimo nariai, prieš buvo 33, susilaikė irgi 33 parlamentarai. 60 balsų projektas buvo atmestas, už jo tobulinimą pasisakė 36 Seimo nariai.

„Sunku pasakyti, ar ministro nerandama, ar jo tiesiog neieškoma“, - svarstė J. Sabatauskas.

Juokaudamas Seimo narys Juozas Bernatonis pasiūlė J. Sabatauską paskirti aplinkos ministru ir nereikės teikti tokių, jo vertinimu, Konstitucijai prieštaraujančių teisės aktų.

Liberalas Simonas Gentvilas mano, kad didelė tragedija yra neturėti aplinkos ministro, tai tas pats, pasak jo, kaip, pavyzdžiui, „valstiečiams“ neturėti savo žemės ūkio ministro.

Aplinkos ministerija vadovo neturi jau nuo pernai gruodžio pradžios, kai premjeras S. Skvernelis inicijavo Kęstučio Navicko pasitraukimą.

S. Skvernelis į laisvą aplinkos ministro vietą siūlė „socialdarbietės“ Irmos Gudžiūnaitės kandidatūrą, tačiau ją prezidentė D. Grybauskaitė atmetė.

Aplinkos ministro pareigas laikinai eina energetikos ministras Žygimantas Vaičiūnas.
 


 

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Taigi...

Apgailėtina,kad Skvernelis, nesusitvarkydamas dabartinėse pareigose,puola į prezidentus.O juk geriausiai tiktų grįžti į kelių policininkus,tai gal bent tada gėdos nepadarytų valstybei.

Apgailėtinas

Na ką gi daryti tam vargšui Skverneliui,jeigu tarp profesionalų neranda nė vieno,sugebančio nors ir ne visai profesionaliai atlikti šias pareigas.Buvo suradęs visai nenutuokiančią toje srity mergičką,ir viskas.Turbūt ne veltui premjeras ir bėga iš premjerystės,nes nesugeba susitvarkyti su pareigomis.

Tiek metų

Mes prisimename Tave senai.Nesikišk kur nereikia,skaitau,kad Skvernelis protingiasnis ir jam Jūsų patarimų,nereikia.

SUSIJUSIOS NAUJIENOS