Paskirti Alytaus apylinkės prokuratūros vadovai | KaunoDiena.lt

PASKIRTI ALYTAUS APYLINKĖS PROKURATŪROS VADOVAI

  • 1

Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūrai vadovaus dabar Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtajam skyriui vadovaujanti vyriausioji prokurorė Daiva Brudnienė, o jos pavaduotoja taps Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorė Lina Eviltienė.

Generalinė prokurorė Nida Grunskienė pasirašė įsakymus, kuriais prokurorės D. Brudnienė ir L. Eviltienė į šias pareigas skiriamos nuo šių metų rugsėjo 13 d.

Vyriausiųjų prokurorų atrankos komisija atrankoje į Kauno apygardos prokuratūros Alytaus apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pareigas iš viso vertino penkis pretendentus. Po atrankos, kaip pažymima Generalinės prokuratūros pranešime, du iš jų buvo pripažinti lygiaverčiais kandidatais.

Skirdama į vyriausiosios prokurorės pareigas nuo 2008 m. prokuratūroje dirbančią ir nuo 2015 m. Kauno apylinkės prokuratūros Ketvirtajam skyriui vadovaujančią D. Brudnienę, generalinė prokurorė N. Grunskienė pažymėjo, kad būsima Alytaus apylinkės prokuratūros vadovė turi ne tik didelę profesinę bei vadovavimo patirtį, tačiau taip pat pasižymi stipriomis lyderio bei organizacinėmis savybėmis, geba greitai ir kokybiškai priimti sprendimus, efektyviai ir sklandžiai komunikuoti, visuomet yra aktyvi, nuolat teikia teisėkūrinius siūlymus, noriai dalijasi savo patirtimi su kolegomis bei studentais.

Alytaus apylinkės prokuratūros prokurorė L. Eviltienė karjerą prokuratūroje pradėjo 2001 metais, kai buvo priimta į tarnybą Lazdijų rajono apylinkės prokuratūroje. Per tarnybos metus L. Eviltienė yra dirbusi prokurorės pareigose Lazdijuose bei Prienuose, o Alytuje dirba nuo 2020 m. Kolegų vertinimu, prokurorė L. Eviltienė yra savo srities profesionalė, gebanti ne tik puikiai atlikti savo darbus, bet ir padėti, geranoriškai patarti. Šias savybes pažymėjo ir atrankos komisija, vertinusi iš viso keturis pretendentus ir du iš jų pripažinusi lygiaverčiais kandidatais į nurodytas pareigas.

Vyriausiojo prokuroro ir jo pavaduotojo kadencija trunka penkerius metus.

Rašyti komentarą
Komentarai (1)

Studentas

"noriai dalijasi savo patirtimi su kolegomis bei studentais." "sklandžiai komunikuoti".... Paklauskit pas MRU VSA studentus ar tikrai taip yra, kaip kad taip gražiai rašote?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS