Pasmerktų mirti veršelių istorija: visa informacija perduota Lenkijos policijai | KaunoDiena.lt

PASMERKTŲ MIRTI VERŠELIŲ ISTORIJA: VISA INFORMACIJA PERDUOTA LENKIJOS POLICIJAI

  • 0

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba (VMVT) informuoja, kad rugsėjo 3 d. gavo Lenkijos kompetentingos institucijos pranešimą, jog patikrinus Lenkijos vežėją P. H. Konrad ir nustačius rimtų pažeidimų medžiaga perduota nagrinėti Lenkijos policijai.

VMVT kreipėsi į Lenkijos kompetentingą instituciją dėl licencijos P. H. Konrad sustabdymo po to, kai bendradarbiaujant su Lenkijos atsakingomis institucijomis buvo nustatyta, kad rugpjūčio mėn. Lenkijos vežėjas veršelių siuntą iš Lietuvos į Izraelį išvežė nesilaikydamas gyvūnų tankio transportavimo metu reikalavimų.

Prieš dvi savaites Lietuvą sukrėtė organizacijos „Tušti narvai“ paviešintas „Animal Welfare Foundation“ ir „Israel Against Live Shipments“ aktyvistų nufilmuotas vaizdo įrašas, kuriame matyti, kokiomis tragiškomis sąlygomis iš Lietuvos į Izraelį buvo transportuojama 400 veršiukų.

Kaip VMVT informavo Lenkijos generalinė veterinarijos inspekcija, atlikus gyvūnų vežėjo patikrinimą ir nustačius rimtų pažeidimų, medžiaga perduota Lenkijos policijai.

Vežėjui, neužtikrinusiam gyvulių gerovės reikalavimų laikymosi jų transportavimo metu, VMVT yra uždraudusi vežti gyvūnus Lietuvos Respublikos teritorijoje.

VMVT primena, kad gyvulių gerovę būtina užtikrinti ne tik gyvūnų pakrovimo, tačiau ir visos kelionės metu. Dėl netinkamų gyvūnų vežimo sąlygų administracinė atsakomybė gali būti taikoma ir gyvūnų vežėjui, ir kelionės organizatoriui ar gyvūnų laikytojui.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS