Patvirtino: nedraugiškų šalių pareigūnai mėgina nepastebėti patekti į Lietuvą | KaunoDiena.lt

PATVIRTINO: NEDRAUGIŠKŲ ŠALIŲ PAREIGŪNAI MĖGINA NEPASTEBĖTI PATEKTI Į LIETUVĄ

  • 3

Tai, kad Lietuvai nedraugiškų šalių pareigūnai mėgina nepastebėti patekti į Lietuvą, gali būti laikoma faktu, sako Valstybės saugumo departamento (VSD) direktorius Darius Jauniškis.

„Manau, kad puikus pavyzdys yra FSB karininko sulaikymas pernai. Tai, kad jie įžengia, tai gali būti kaip faktas“, – trečiadienį per spaudos konferenciją Seime sakė jis, pristatydamas grėsmių nacionaliniam saugumui vertinimą.

Antrojo operatyvinių tarnybų departamento direktorius pulkininkas Alvydas Šiuparis patvirtino, kad „tokių indikacijų“ yra.

„Aš jų negaliu viešinti dėl informacijos, kuri sudaro valstybės paslaptį“, – sakė jis.

Trečiadienį paskelbtame VSD ir Antrojo operatyvinių tarnybų departamento 2015 metų grėsmių nacionaliniam saugumui vertinime nurodoma, jog „ yra požymių, kad Rusijos specialiosios paskirties kariniai daliniai taikos metu atlieka prasiskverbimus į užsienio valstybes“.

„Tokių operacijų metu kariai mokosi nepastebėti atsidurti kitos valstybės teritorijoje, žvalgyti dominančius objektus ar atlikti specialiąsias užduotis. Taip, tikėtina, rengiamasi diversiniams išpuoliams prieš objektus. Tokių atvejų pastebėta Rusijos veiksmuose prieš Ukrainą“, – rašoma ataskaitoje.

Joje teigiama, kad 2014–2015 metais Lietuvoje ne kartą lankėsi arba tranzitu į kitas Baltijos valstybes vyko su FSB ir GRU siejamų specialiosios paskirties dalinių kariai. Neatmestina, kad taip buvo tikrinamas pasienio ir saugumo tarnybų budrumas, žvalgomi potencialūs taikiniai, mezgami ir palaikomi ryšiai su Rusijos interesams Lietuvoje atstovaujančiais asmenimis.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Jotautas

Ak, tie lietuviai. Neleidžia žaliųjų žmogeliukų į Lietuvą. Na, tyliai kontrabanda įvažiuotų, be jokių atpažinimo ženklų, taikos vardan. Po to atsirastų Georgijaus juostelės, po to makarovai, o po to, žiūrėk, ir raketų baterijos Grad. Belieka pravesti labai teisingą referendumą. Dar po kelerių metų, - Kalininkgrado sritis prasiplečia trigubai Bet tie svoločiai, lietuviai, elgiasi labai nedemokratiškai ir tuos be skiriamųjų ženklų žmogius gaudo. Ai, ai, ai.

Ergo

Geriau dešimt kartų būti JAV kolonija, nei rosijos liokajais.

USA kolonija

Jankiai pateko-nori ir kiti

SUSIJUSIOS NAUJIENOS