Patvirtinta nauja tvarka, kaip bus laidojami Lietuvos prezidentai | KaunoDiena.lt

PATVIRTINTA NAUJA TVARKA, KAIP BUS LAIDOJAMI LIETUVOS PREZIDENTAI

Vyriausybė trečiadienį patvirtino naują Lietuvos prezidentų laidojimo ir jų atminimo įamžinimo valstybės lėšomis tvarką.

Tvarkoje numatoma, kad mirus prezidentui, būtų sudaroma speciali jo laidojimo komisija.

Komisija spręstų tokius klausimus, kaip gedulo paskelbimas, nekrologo išplatinimas, velionio šarvojimas ir atsisveikinimas, kapavietės parinkimas ar laidojimo tvarka.

Sprendimas dėl laidojimo bus priimamas įvertinus prezidento valią, jei ji buvo pareikšta, taip pat sutuoktinio, pilnamečių vaikų ir tėvų, religinės bendruomenės atstovų pageidavimus.

Ministrų kabinetas nutarime įtraukė ir kitas institucijas: Vyriausybė skelbtų gedulą ir jo datą, Užsienio reikalų ministerija informuotų diplomatines atstovybes užsienyje, o Krašto apsaugos ministerija vykdytų laidojimo ceremonialą.

Prezidento atminimo įamžinimui Kultūros ministerija su Lietuvos architektų, Lietuvos dailininkų sąjungomis ir vietos savivaldybe organizuotų kapavietės sutvarkymo, antkapio ir paminklo architektūrinių idėjų konkursą, rūpintųsi įgyvendinimu.

Tvarkoje rašoma, kad prezidentai bus laidojami Vilniaus Antakalnio kapinėse, išskyrus atvejus, kai šalies vadovas būna pareiškęs kitokią valią.

Rašyti komentarą
Komentarai (3)

Pasiūlymas

Jeigu jau pradėjote tose kapinėse laidoti visokių banditų kaulus,tai gal dorų,garbingų Lietuvos žmonių palaikus perlaidokite kitur.Juk,jeigu jie būtų gyvi,nei už ką nenorėtų,kad jų palaikai būtų palaidoti šalia tokių nusikaltėlių.Pagalvokite "patriotai".

Vistiek išniekins

prikaišiodami tokiose vietose visokiu vanagu ar lansbergiu

Niagasdykit

Ar jau Nuoseda baigesi?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS