Paveiktų koronaviruso šalių sąraše – Lenkija, išbrauktos keturios šalys | KaunoDiena.lt

PAVEIKTŲ KORONAVIRUSO ŠALIŲ SĄRAŠE – LENKIJA, IŠBRAUKTOS KETURIOS ŠALYS

  • 2

Nuo pirmadienio įsigaliojančiame koronaviruso paveiktų šalių sąraše atsidūrė Lenkija, iš jo išbrauktos Slovakija, Slovėnija, Malta ir Škotija.

Lietuvai esant raudonojoje zonoje pagal sergamumą COVID-19, paveiktomis šalimis laikomos tik pilkojoje zonoje esančios valstybės ir regionai: Šiaurės Airija, Lenkija, Lichtenšteinas ir Šveicarija, taip pat visos trečiosios šalys.

Atvykus iš paveiktų šalių būtina izoliacija arba tyrimas koronavirusui nustatyti.

Į pilkąją zoną patenka valstybės, kurios nepateikia duomenų Europos ligų prevencijos ir kontrolės centrui (ECDC) arba kuriose per septynias dienas atliekama 300 ir mažiau tyrimų 100 tūkst. gyventojų.

Į pilkąją zoną taip pat patenka ir ne Europos ekonominės erdvės valstybės, kurios neįtrauktos į Europos ligų prevencijos ir kontrolės centro žemėlapius.

Iš šių šalių atvykstantys arba per jas keliaujantys asmenys yra laikomi turėjusiais sąlytį ir jiems taikoma 10 dienų izoliacija arba prašoma turėti ne seniau kaip prieš 48 val. iki atvykimo į Lietuvą atliktą COVID-19 testą ir gautą neigiamą atsakymą.

Tyrimą galima atlikti ir atvykus į Lietuvą, tačiau izoliacija yra privaloma iki tol, kol bus gautas neigiamas rezultatas, tačiau net ir turint neigiamą tyrimo rezultatą rekomenduojama 10 dienų nuo atvykimo į Lietuvą apriboti kontaktų skaičių, nesilankyti žmonių susibūrimo vietose.

Turėjusiais sąlytį nelaikomi per paveiktas šalis keliaujantys oro transportu, kai neišeinama iš oro uosto tranzito zonos.

Sveikatos apsaugos ministerija paveiktų šalių sąrašą skelbia kiekvieną penktadienį, jis įsigalioja pirmadienį ir galioja savaitę.

Rašyti komentarą
Komentarai (2)

Nustebęs

Izoliuotis arba atlikti tyrimą! Bet jeigu "arba", tai vistiek laukti kol bus "neigiamas". Tačiau jeigu "neigiamas", tai vistiek "izoliuotis"! Čia kas? Bepročio užrašai?

Baigsis pigūs pardavimai ir turgeliuose.

Uždaro pirkimus iš Lenkijos .Žlugdo smulkius prekybininkus .Gerai tai ar ne?

SUSIJUSIOS NAUJIENOS