Pensininkai dėstytojai skundžiasi esą spaudžiami išeiti | KaunoDiena.lt

PENSININKAI DĖSTYTOJAI SKUNDŽIASI ESĄ SPAUDŽIAMI IŠEITI

  • 7

Lietuvos universitetuose dėstantys pensinio amžiaus mokslininkai sako esantys spaudžiami išeiti, tačiau universitetai teigia, jog kiekviena situacija vertinama individualiai, rašo portalas LRT.lt.

Portalo kalbinti pensinio amžiaus dėstytojai, nesutikę viešai atskleisti savo pavardžių, sako, jog kova su vyresnio amžiaus dėstytojais suaktyvėjo per pastaruosius penkerius metus. Jų teigimu, mažinamas krūvis, dėl ko drastiškai sumažėja ir atlyginimas.

Vilniaus universitete ir Kauno technologijos universitete dirba atitinkamai 8,5 proc. ir 7 proc. pensinio amžiaus akademinių darbuotojų, Vilniaus Gedimino technikos universitete – 63 tokie darbuotojai.

Universitetų atstovai teigia, jog vyresnių akademikų žinios yra vertinamos, o jiems sudaromos įvairios galimybės išlikti įsitraukus į universitetų veiklą.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

nuomonė

Jaunimas tingi dirbti. Visi nori gerų pinigų.

Onute

reikia visus pensininus atleisti ,tiek mokyklose,darzeliuose kurie dirba,yra daug nedirbancio jaunimo,turetu gedos tie seniai.l

skaitytoja

Visiems pensininkams, kurie taip nori dirbti, tegul pasirenka pensija ar atlyginimas, tada gal neišvarys jaunimo iš Lietuvos. Taip buvo....
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS