Suskaičiavo: pigesnių Velykų Lenkijoje ieškantiems lietuviams teks nusivilti | KaunoDiena.lt

SUSKAIČIAVO: PIGESNIŲ VELYKŲ LENKIJOJE IEŠKANTIEMS LIETUVIAMS TEKS NUSIVILTI

  • 7

Atvykus į Lietuvos ir Lenkijos pasienyje esančius Suvalkus, miestelio turguje girdisi lietuviški balsai. Užsukus į vietinę maisto prekių parduotuvę, balsai dar garsesni. Lietuviai į Lenkiją vis dar traukia įsigyti pigesnių prekių. Patikrinus, ar tikrai produktus Velykų stalui Lenkijoje įsigyti galima pigiau, paaiškėjo, kad tikrai – ne viską.

Kiaušiniai – pagrindiniai pavasario šventės simboliai. Jie Suvalkų turguje parduodami po vieną. Atėjus jų įsigyti reikia su savimi atsinešti krepšelį arba dėžutę.

Laisvėje gyvenančios vištos kiaušinis Suvalkų turguje kainuoja apie 1,20 zloto, kitaip – 28 euro centus už vienetą. Yra ir pigesnių. „KK2“ reporteriai pastebėjo, kad pigiausiai pardavinėjamus kiaušinius galima lengvai pastebėti pagal išsirikiavusią  žmonių eilę.

Vieno įprasto dydžio kiaušinio kaina – nuo 50–60 grošų, apie 15 euro centų. Įdomu, kad Lenkijoje kiaušinio kaina priklauso nuo jo dydžio – didžiausių kaina gali siekti beveik zlotą. Anties kiaušiniai – trys zlotai už vienetą, 0,70 Eur.

Velykų dieną stipriai išauga krienų suvartojimas. Šį pagardą mėgsta ne tik lietuviai, bet ir lenkai.

Keturiolika zlotų už stiklainį, tačiau jis didesnis nei parduodami Lietuvoje. Didelis stiklainis kaimiškų krienų Suvalkų turguje kainuotų 3,26 Eur.

Prekybos centre – dar pigiau nei turguje. Tiesa, tikrai ne viskas. Dešimt vienetų vištos kiaušinių kainuoja tik 1,62 Eur. Tačiau daržoves, ypač dažnai kiaušinių marginimui naudojamus svogūnus, tikrai labiau apsimoka pirkti Lietuvoje.

„Svogūnai kainuoja keturis zlotus, taigi 0,93 Eur. Lietuvoje – 0,79 Eur“, – skaičiavo žurnalistai.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

Pigesni Lietuvoje ne tik įprasti geltonieji, bet ir raudonieji svogūnai. Bulvės Lenkijos prekybos centre kainuoja 2,50 zlotų, taigi – 0,58 Eur už kilogramą. Ilgavaisiai agurkai – beveik eurų brangesni nei Lietuvoje.

Gerokai pigiau kaimyninėje šalyje galima įsigyti majonezo. Pigesnė ir antiena – prekybos centre ji buvo net pigesnė nei vištiena.

Kalbinti lietuviai atviravo, kad į Lenkiją atvyko pasirūpinti prekėmis šventiniam stalui. Visgi kai kurie pašnekovai pastebi, kad pastaruoju metu kainos Lietuvoje ir Lenkijoje apsilygino. Didelio skirtumo nebesijaučia.

Nors vis dar nesunku rasti pigiau kainuojančių maisto produktų, nuo balandžio viskas keisis – Lenkijoje nebeliks maisto prekėms taikomo nulinio PVM.

Rašyti komentarą
Komentarai (7)

aciu nausedu isgamoms

mes jau senai nusivileme jieskodami papigiai lietuvoje maisto prekiu ne tik velykom bet ir kiekvienai dienai musu prodaznaja valdzia mulkina liaudi zinodami jog ubagas paskutini centa atiduos

Jonas

Kiek šaibų maksima sumokėjo autoriui už šį opusą?

To Aišku

O Lt parduotuves ne is lenkijos perkasi?
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS