Pilietybės reikalų komisija spręs dėl M. Drobiazko: ji pati nedalyvaus | KaunoDiena.lt

PILIETYBĖS REIKALŲ KOMISIJA SPRĘS DĖL M. DROBIAZKO: JI PATI NEDALYVAUS

Pilietybės reikalų komisija ketvirtadienį svarstys kreipimąsi dėl Rusijoje gyvenančios ledo šokėjos Margaritos Drobiazko Lietuvos pilietybės atėmimo.

Jai išimties tvarka prieš 30 metų suteikta pilietybė naikinama pagal šiemet įsigaliojusias įstatymo pataisas, leidžiančias tai padaryti, jeigu asmuo viešai reiškia palaikymą valstybei, keliančiai grėsmę Lietuvos ar jos sąjungininkų saugumo interesams.

Lietuvos institucijos teigia, kad M. Drobiazko palaiko glaudžius profesinius ir asmeninius ryšius su Tatjana Navka – Rusijos prezidento Vladimiro Putino spaudos sekretoriaus Dmitrijaus Peskovo žmona.

Pilietybės reikalų komisija pateiks rekomendaciją prezidentui Gitanui Nausėdui, priimsiančiam galutinį sprendimą.

Prezidento patarėjas Tomas Beržinskas BNS sakė, kad raštas, kviečiantis M. Drobiazko dalyvauti komisijos posėdyje, buvo išsiųstas jos sutuoktiniui lietuviui Povilui Vanagui.

Anot jo, šį pirmadienį komisija gavo P. Vanago atsakymą, jog nei M. Drobiazko, nei jos atstovai dalyvauti posėdyje neketina.

Šią savaitę viešai išplatintame laiške M. Drobiazko teigė nedalyvaujanti Rusijos propagandoje, neužsiimanti politika ir tikino skleidžianti „kultūros ir gėrio šviesą“.

Kalbėdama apie Rusijos invaziją Ukrainoje, ji sakė, kad „abiejose konflikto pusėse esantiems žmonėms reikia emocinės paramos, kad jie nenuslystų į gyvulišką neapykantą vienas kitam, nesvarbu, ar ji būtų pagrįsta, ar išprovokuota propagandos“.

Pernai Lietuvos prezidentas išbraukė M. Drobiazko ir P. Vanagą iš valstybės apdovanotųjų sąrašo, paaiškėjus, kad jie pasirodė T. Navkos rengiamame šou Sočyje.

M. Drobiazko Lietuvos pilietybę įgijo 1993 metais išimties tvarka už nuopelnus sporto srityje.

Rašyti komentarą
Komentarai (13)

Iš tiesų kieno gi Krymas?

Kad galutinai supjūdyt ir kaimynus,imkime klausinėt ne tik kam Krymas priklauso,bet ir Wilno ar Adomas Mickewičius

Mateu mateu

Kai drėbiazga ,pakelta aukštyn išskėsdavo kojas,jos skersumoje sublizgėdavo optika.Tai reiškia,kad ji slaptai potigrapuodavo ją dominančius asmenis.Trisdešimt metų atidirbo Lietuvos saugumui,todėl ją dabar kaip seną kumelę jau galima brastoje ir iškinkyti.Koc,kai pagavoji,užslaptinom 75-iems metams kagebistus ir nesukam galvos dėl nacionalinio saugumo...

juokas daugiau nieko

Jei Lietuvos nacionaliniam saugumui kyla grėsmės nuo ledo čiuožėjų tai ar mes galime vadintis valstybe
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS