Pirmadienį ne visi panevėžiečiai pasiekė darbus, o medikai vos spėjo suktis – ligoniai vis ėjo, ėjo | KaunoDiena.lt

PIRMADIENĮ NE VISI PANEVĖŽIEČIAI PASIEKĖ DARBUS, O MEDIKAI VOS SPĖJO SUKTIS – LIGONIAI VIS ĖJO, ĖJO

  • 4

Netobulas pirmadienis Panevėžyje. Daug kam nebuvo lemta pasiekti darbo. Priėmimo skyriaus perpildytas, medikams nespėjant, nuspręsta dirbti dviem brigadomis, praneša LNK.

„Per valandą ateina 14–17 naujų ligonių. Ir jie vis eina“, – sakė priėmimo skyriaus gydytoja.

Ligoninės kieme – greitosios pagalbos automobilių eilės.

„Tiesiog iš automobilių neišlipame. Visas rytas toks“, – pažymėjo į iškvietimą skubėjusi greitosios pagalbos darbuotoja.

Dėl lūžių ir sumušimų ant ledo gatvėje į ligoninę kreipiasi nuo vaikų iki senjorų. Dažniausi sumušimai arba lūžiai – riešai, kojos, šlaunikauliai, galvos.

Visas LNK reportažas – vaizdo įraše:

 

 

Visi turėjo apsišarvuoti kantrybe, daugumai ligonių buvo reikalingas rentgeno tyrimas. Traumų patyrę panevėžiečiai pasakojo, kad plikas ledas matėsi, bandė jį apeiti, bet padariniai tie patys.

„Kritau ant šono, atrodė, kad lengvai. Tačiau pastebėjau, kad kojos net pasukti negaliu“, – dalijosi panevėžietė Erna.

Miesto gatves prižiūri specialusis autotransportas. Anot bendrovės, lijundrai, kaip lietaus ir šalčio vienu metu reiškiniui, iš vakaro specialiai nesiruošta, kadangi net panašių prognozių nebūta.

„Niekas nerodė, kad naktį bus lijundra. Nė viena orų prognozė nerodė. Ką reiškia pasiruošti iš anksto, kai nežinai, kam ruoštis“, – pažymėjo Miesto tvarkymo skyriaus vadovas Sigitas Vainauskas.

Lijundra Panevėžyje prasidėjo vidurnaktį ir baigėsi 5 val. ryto. Vadinasi, miestas apledėjo, kai žmonės miegojo.

Per valandą ateina 14–17 naujų ligonių.

„Apie 12 val. prasidėjo lietus ir buvo apie –2 laipsnius šalčio. Kelios minutės ir visas miestas buvo padengtas ledu“, – sakė S. Vainauskas.

Pasak S. Vainausko, budinčios tarnybos sukeltos ant kojų nuo 1 val. nakties. Buvo barstoma druska ir jos mišinys. Tačiau, nenustojus lyti ir šalti, vėl apsitraukdavo ledo sluoksnis. Mieste specialusis autotransportas barsto ir kitaip prižiūri gatves, šaligatvius ir viešas erdves. Daugiabučių teritorijos – bendrijų reikalas, todėl kiemais turi pasirūpinti patys gyventojai.

Rašyti komentarą
Komentarai (4)

blogai

Žąlą už žmonių patirtus nuostolius privalėtų nedelsiant atlygint komunalinių imonių vadovai. Deja ,gyvenam visiško neatsakingumo už pavestą darbą laikus, švaistomos lėšos , klęsti nepotizmas ...

Q

Tokius stipriai sutrenktus reikia organu donorams perduoti [kam gipsa eikvoti]

Lyti ir salti pradejo

sekmadieni apie 21 valanda. Pirma valanda atvyko giminaiciai,eiti per miesta jau buvo neimanoma! Jokie barstytuvai be 5 ryto nesirode! Va,nepamiegok nakti ir suzinosi,kaip meluoja valdininkai!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS