Po įtarimų aplinkosaugininkėms beda pirštu į vieną žmogų: nežino, kas vyksta jo darže | KaunoDiena.lt

PO ĮTARIMŲ APLINKOSAUGININKĖMS BEDA PIRŠTU Į VIENĄ ŽMOGŲ: NEŽINO, KAS VYKSTA JO DARŽE

Teisėsaugai pranešus apie „Ekologistikos“ byloje dviem aplinkosaugininkėms pareikštus įtarimus, aplinkos ministras Kęstutis Mažeika sako, kad atsakomybę turėtų prisiimti Aplinkos apsaugos departamento vadovas Vaidas Laukys.

„Manau, kad turi prisiimti atsakomybę, nes situacija nevaldoma jau kelintame atvejy iš eilės ir ta informacija, gauta iš jo bei jo kolegų ir prokuratūros, skiriasi. Dabar sulyginsime tuos atvejus, taip pat ir kiti yra pradėti tyrimai, už kuriuos atsakingas vadovas, ir priimsime sprendimus“, – BNS sakė ministras.

Gaisras Alytaus Pramonės rajone įsikūrusioje padangų perdirbimo gamykloje „Ekologistika“ kilo pernai spalio 16 dieną, ugniagesiai su ugnimi ir jos padariniais kovojo ilgiau nei savaitę.

Alytaus mieste ir rajone dėl vykusio gaisro vis dar galioja paskelbta ekstremali situacija.

Gaisro nuniokota „Ekologistika“ praėjus dviem mėnesiams po nelaimės

Vilmanto Raupelio nuotr.

„Man buvo pasakyta iš aukščiausių Aplinkos apsaugos departamento vadovų, kad čia yra Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamento spragos dėl situacijos, bet panašu, kad tyrimas plečiasi ir vietos aplinkosaugininkų, kurie tikrino šią įmonę, veiksmai taip pat turėjo įtakos, kad tas gaisras kiltų“, – teigė K. Mažeika

Jeigu Aplinkos apsaugos departamento vadovybė nežino, kas vyksta jų darže, tai reiškia, kad situacija yra nevaldoma.

„Jeigu Aplinkos apsaugos departamento vadovybė nežino, kas vyksta jų darže, tai reiškia, kad situacija yra nevaldoma“, – tvirtino jis.

K. Mažeika žadėjo šią savaitę išplatinti pranešimą apie galimus pokyčius Aplinkos apsaugos departamente.

Prokurorai pirmadienį pranešė, kad Kauno aplinkos kokybės kontrolės vyriausiosios specialistės Aušra Bružienė ir Aušra Kričenienė įtariamos netinkamai atlikusios savo pareigas, joms įtarimai pareikšti penktadienį.

„Prokurorai dirba savo darbą, o aplinkosaugininkai, jeigu tai pasitvirtins, kiek suprantu iš viešosios erdvės, kad jos atsisako duoti parodymus ir bendradarbiaut, tai mane tuo pačiu metu ir stebina, ir liūdina, nes valstybės tarnautojai atsisako bendradarbiauti su kolegomis, kurie konstatuoja tam tikrus faktus“, – teigė K. Mažeika.

Kęstutis Mažeika

Prokuratūra teigia, kad abi įtariamosios „atsisako bendradarbiauti su teisėsaugos institucijomis, jokių parodymų neduoda bei įvykio aplinkybių neaiškina“.

Šiuo metu „Ekologistikos“ byloje iš viso įtariami penki asmenys. Tarp jų – įmonės vadovas Juozas Cicėnas, už aplinkosaugą įmonėje atsakingas Romualdas Varanauskas ir gamybos vadovas A. P.

Jiems pareikšti įtarimai dėl statinių, kuriuose yra potencialiai pavojingų įrenginių ar atliekami potencialiai pavojingi darbai, priežiūros ar naudojimo taisyklių pažeidimo, taip pat dėl apgaulingo apskaitos tvarkymo.

Baudžiamasis kodeksas už šias nusikalstamas veikas numato baudą, areštą, arba laisvės atėmimą iki šešerių metų.

Spręs dėl pavaldinių nušalinimo

V. Laukys teigia, kad spręs dėl byloje įtariamų aplinkosaugininkių nušalinimo.

„Esam užsiklausę raštu prokuratūros, kad patvirtintų aplinkybes, kurios buvo viešai pateiktos. Kai gausim sprendimą, bus sprendžiama dėl pareigūnių nušalinimo nuo pareigų“, – BNS pirmadienį sakė V. Laukys.

Departamentui šiuo metu vadovaujantis V. Laukys teigė kol kas nematantis savo atsakomybės.

„Kol kas ne. Kodėl turėčiau? Aš dėl aplinkybių pasitikslinsiu su ministru“, – sakė V. Laukys.

Rašyti komentarą
Komentarai (16)

Jonas

Panašu, kad ministras nesupranta, kas apskritai vyksta jo kuruojamoje srityje ir kodėl. O reikšti neigiamą nuomonę, tai tikrai moka. Bet nerimtai atrodo, kaip tokio rango asmeniui, labai nerimtai.

Simas

Karbauskis, išleisti įstatymą, kad nusikaltę valstybei būtų baudžiami kalėjimų ir nuostolių atlyginimų, o ne,tik aeidžiami iš darbo, po to jūs duodame dar pelningesnį darbą, vogti.

Man keista

Jei kas nors atsitinka, jei kokia netvarka kokioj institucijoje tuoj prikisamas sovietmetis! Kodėl! Nu nedirbo tokiom atzagariom rankom tarnybos sovietmečiu! Ir aplinkos apsaugininkai už tai, kad nematytų teršalų nieks kyšiu nesiūlė! Ir nebuvo įmanoma, kad zmones dešimtmetį skųstus nepaleliama smarve ir visiem būtų dzin! Anais laikais žmonės skubdesi partijos komitetui, ir tokie nenorintys atlikti savo pareigų buvo iškviesti pas aukščiausią partinį, tas trenkė kumščiu į stalą ir žmogelis susirietes puolė dirbti savo darbo! Tad nereikia čia bla bla bla, kad visos blogybes iš sovietmečio. Nr viskas anais laikais buvo gerai, bet ne viskas ir blogai!
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS