Po karantino lietuviai šluoja bilietus svetur: šiemet nori prabangesnių atostogų | KaunoDiena.lt

PO KARANTINO LIETUVIAI ŠLUOJA BILIETUS SVETUR: ŠIEMET NORI PRABANGESNIŲ ATOSTOGŲ

  • 0

Po karantino išsiilgę kelionių lietuviai kraunasi lagaminus ir keliauja po pasaulį. Populiariausia kryptis – Turkijos kurortai, praneša LNK.

Keliautojai, grįžę iš Turkijos kurorto Antalijos į Vilnių, džiaugiasi geromis atostogomis. Kad Turkija – mėgstamiausia lietuvių atostogų kryptis, kur aktyviai keliaujama, sakė Lietuvos oro uostai.

„Rugsėjis ir visa vasara parodė, kad lietuviai yra pasiilgę atostogų krypčių, labai aktyviai keliauja. Į Turkiją skrydžiai vyksta kone kasdien. Tai iliustruoja ir statistika, nes būtent Turkijos kurortai yra pirmoje vietoje pagal keleivių skaičių“, – sakė Lietuvos oro uostų atstovas Tadas Vasiliauskas.

Kitos daugiausia keleivių sulaukiančios kryptys – Kopenhaga, Frankfurtas, Londonas – didieji aviacijos centrai, iš kurių žmonės gali skristi į dar daugiau pasaulio vietų. Iš viso iš Lietuvos oro uostų tiesiogiai galima nuskristi daugiau nei 70 krypčių, artimiausiu metu žadama apie devyniolika naujų krypčių. Kad daugės skrydžių Lietuvos oro erdvėje, pastebi skrydžių valdymo kompanija. Ji džiaugėsi, kad nuo 2019 metų dabar yra pirmas pelningas ketvirtis.

„Turime tikrai neblogą trečia ketvirtį, iš tikrųjų turime 1,6 karto padidėjimą, lyginant su 2020 metais. Bet, aišku, tai yra tik truputį daugiau negu 70 proc. 2019 metų lygmens“, – teigė „Oro navigacija“ generalinis direktorius Saulius Batavičius.

Kad aviacijos sektorius aktyviai atsigauna, sakė jaučiantys oro uostai.

Žmonės pataupė pinigų, negalėjo keliauti pernai, ir šiemet nori ilgesnių, prabangesnių ir kokybiškesnių atostogų.

„Vien per rugsėjo mėnesį visuose Lietuvos oro uostuose buvo aptarnauta daugiau nei 300 tūkst. keleivių. Tai yra tris kartus daugiau nei praėjusių metų rugsėjį. Aišku, jeigu lyginant su priešpandeminiu laikotarpiu, t. y. su 2019 metų rugsėju, yra atsigavęs daugiau nei pusės keleivių skaičius“, – komentavo T. Vasiliauskas.

Turizmo verslo asociacija sakė, kad taip pat jaučia keliautojų suaktyvėjimą. Kai kuriomis datomis jau viskas išpirkta.

„Tai yra datos prieš Naujuosius metus, prieš Kalėdas arba visu Kalėdinio periodo sezonu ir per moksleivių atostogas, pradedant nuo spalio pabaigos iki lapkričio pirmos savaitės pabaigos, praktiškai vietų jau nebėra. Tad patogiai vykti užsakomaisiais skrydžiais jau nelabai pavyktų“, – kalbėjo Nacionalinės turizmo verslo asociacijos vadovė Žydrė Gavelienė.

Skaičiuojama, kad lietuviai ne tik šluoja keliones, bet ir skiria joms daugiau pinigų.

„Tam yra labai aiškios priežastys – žmonės pataupė pinigų, negalėjo keliauti pernai, ir šiemet nori ilgesnių, prabangesnių ir kokybiškesnių atostogų. Žmonės keliauja ilgesniam laikui, nori žymiai daugiau patirčių, dažnai renkasi keliauti ne tik pigiausia ekonomine klase, bet ir verslo klase, keliauja su didesne dalimi šeimos ir draugų“, – šnekėjo Ž. Gavelienė.

Rugsėjį daugiausia kartų lėktuvai kilo ir leidosi Vilniaus oro uoste.

 

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS