Po karantino medikams priedai baigėsi, SAM viceministrams – ne | KaunoDiena.lt

PO KARANTINO MEDIKAMS PRIEDAI BAIGĖSI, SAM VICEMINISTRAMS – NE

  • 18

Valstybė medikams priedus už darbą COVID-19 sąlygomis nustojo mokėti paskelbus karantino pabaigą, tačiau už padidėjusį darbo krūvį pakelti atlyginimai ir priedai sveikatos apsaugos viceministrams ir ministerijos laikinajai kanclerei tebemokami iki šiol.

LRT radijas skelbia, kad priedai sveikatos apsaugos viceministrams ir ministerijos kanclerei, pasibaigus karantinui, mokėti visus vasaros mėnesius ir rugsėjį. Sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga savo ruožtu teigia nematąs nieko blogo, kad ministerijos darbuotojams priedai išmokami net ir pasibaigus karantinui.

„Aš nežinau, ar tai yra blogai. Dabar nedrįsčiau ginčytis, kiek ir kam yra mokama to priedo, bet jie ir dirba, tikrai labai daug dirba žmonės, nežinau, ar blogai, jeigu jie gauna priedą”, – LRT radijui sakė A. Veryga.

LRT radijas skelbė, kad koronaviruso pandemijos metu sveikatos apsaugos viceministrų ir laikinosios kanclerės atlyginimai, neatskaičius mokesčių, siekė po 6 tūkst. eurų su priedais, o rugpjūtį – 5900 eurų. Pranešama, kad prieš koronaviruso krizę šie ministerijos darbuotojai gaudavo 4600 eurų, neatskaičius mokesčių.

Tuo metu Sveikatos apsaugos ministerija LRT radiją informavo, kad viceministrų ir kanclerių darbo užmokestis yra mokamas, atsižvelgiant į padidėjusį darbo krūvį, nes, pasak jų, SAM nebeturi 1 viceministro ir 2 politinio pasitikėjimo patarėjų.

Rašyti komentarą
Komentarai (18)

Skriauda

Kodėl mokytojams neskiriami priedai prie atlyginimų, mokytojai dirba ekstremaliomis sąlygomis, reikia sureguliuoti moksleivių srautus, užtikrinti moksleivių higienines sąlygas, vėdinti patalpas. Pamokos trukmė turėtų būti sumažinta iki 30 min., nes sunku dirbti tvankioje patalpoje, kurioje yra 25-30 moksleivių 45 min. Mokytojai kiekvieną dieną rizikuoja savo sveikata, o sveikatos apsaugos biurokratai gauna priedus prie atlyginimo.

Anonimas

JUS NE TAUTA JUS ESATE BAILIAI JEI LEIDZIATE KAZKOKIEMS ATEJUNAMS SAVE LAIKYTI VERGAIS GAILA KAD HITLERIS PER MAZAI PRALEIDO PRO KAMINA TUOS KURIE DABAR NAIKINA LIETUVA IR AKIVAIZDZIAI KLASTOJA RINKIMU REZULTATUS GAL REIKETU ISEITI IGATVES KAIP BALTARUSIJOJE JUK PAS MUS DEMOKRATIJA IR MUSU NESAUDYS IR NEVAIKYS BET JUS BAILIAI IR GAUSITE TO KO NUSIPELNETE

Manau

Kad naglumo per akis.Akyvaizdžiai matosi kad jiems visai nerūpi eiliniai medikai,nusispjiauja ant visos šalies.Štai kokie išrinktieji.Bus dar gražiau su Laisvės partija,lgbt parodys savo ir lips dar daugiau ant mūsų.
DAUGIAU KOMENTARŲ

SUSIJUSIOS NAUJIENOS