Po remonto – gardesnis maistas ligoniams
Sveikti ligoniams padeda ne tik vaistai, bet ir gardus maistas. Tuo neabejoja Klaipėdos universitetinės ligoninės vadovai, iš pagrindų atnaujinę virtuvę.
Vyriausiasis gydytojas Vinsas Janušonis džiaugėsi, kad itin gerai pacientų vertinamas maistas gaminamas čia pat. Tai įstaigai kainuoja perpus mažiau nei atsivežti jau pagamintus valgius, kaip tai daro kitos ligoninės.
Tūkstančio kvadratinių metrų ploto maisto gaminimo komplekso įrangą atnaujinti ir suremontuoti patalpas ligoninei kainavo milijoną litų. Įrangos už 60 tūkst. litų įstaigai dovanojo kolegos iš Danijos.
Virtuvėje įrengtos elektrinės kepimo krosnys, didžiulė indų plovykla, pakeistos viryklės, emaliuoti indai pakeisti nerūdijančio plieno indais, kurie ilgiau išlaiko šilumą.
Po remonto pusšimčiui virtuvės darbuotojų dėl naujos vėdinimo sistemos nebereikia kęsti karščio.
Ligoninės pacientų maitinimui per dieną skiriama 7 litai 18 centų.
Norintieji patiekalus gali rinktis iš palatose esančių valgiaraščių. Atnaujintą virtuvę apžiūrėję svečiai iš Danijos negailėjo pagyrų klaipėdiečiams.
„Ši misija baigta. Tačiau mūsų laukia dar ne vienas bendras projektas. Smagu dirbti su tokio aukšto lygio ligonine“, – sakė Vidurio Jutlandijos regiono Vyborgo regioninės ligoninės direktorius Jens Anton Dalgaard.
Netrukus Klaipėdos universitetinės ligoninės gydytojų komanda vyks tobulintis į Daniją, šios šalies medikai kurį laiką dirbs uostamiestyje.
Danai 14 metų bendradarbiauja ir teikia paramą Palangos reabilitacijos ligoninei, dovanojo įrangos Marijampolės, Vilkaviškio ligoninėms.
Naujausi komentarai