Pociūnų aerodromą Vyriausybė pripažino svarbiu šalies saugumui | KaunoDiena.lt

POCIŪNŲ AERODROMĄ VYRIAUSYBĖ PRIPAŽINO SVARBIU ŠALIES SAUGUMUI

Pociūnų aerodromas Prienų rajone pripažintas svarbiu nacionaliniam saugumui, tačiau Alytaus aerodromas nebus įtrauktas į tokių objektų sąrašą, trečiadienį nusprendė Vyriausybė.

Ministrų kabinetas pritarė Krašto apsaugos ministerijos (KAM) siūlymui nacionaliniam saugumui svarbių aerodromų sąrašą papildyti Pociūnų aerodromu. Ministerija aiškina, kad Lietuvos kariuomenė jį jau naudoja parašiutininkams rengti.

„Jis, be kita ko, yra naudojamas ne tik civiliniams poreikiams, bet ir Lietuvos kariuomenės karių kariniam rengimui ir pratyboms“, – aiškina KAM.

Vyriausybė trečiadienį taip pat pritarė Susisiekimo ministerijos siūlymui į šį sąrašą neįtraukti Alytaus aerodromo, kuris  laikomas tinkamu civilinei aviacijai, bet ne kariuomenei.

„Alytaus aerodromo infrastruktūros techniniai parametrai pritaikyti tik mažajai bei sportinei aviacijai, galimybės pritaikyti aerodromo infrastruktūrą Lietuvos kariuomenės poreikiams yra ribotos, todėl ji yra netinkama kariuomenės poreikiams vykdant gynybos operacijas“, – aiškina ministerija.

Pasak jos, KAM Alytaus aerodromo neįtraukė į objektų, būtinų valstybinėms mobilizacijos užduotims, sąrašą.

Išvada, kuriai pritarė Vyriausybė, bus teikiama Seimui.

Seimas po pateikimo pernai rugsėjį pritarė siūlymui grąžinti Pociūnų ir Alytaus aerodromus į nacionaliniam saugumui svarbių įrenginių ir turto sąrašą, iš kurio jie buvo išbraukti 2018 metais. Vienas iš projekto iniciatorių, Seimo narys Andrius Kupčinskas teigė, kad vykstant karui netoli Lietuvos sienų šių objektų svarba labai išaugo.

Rašyti komentarą
Komentarai (0)

SUSIJUSIOS NAUJIENOS